Motopompe şi generatoare electrice din Belgia şi Austria pentru reducerea efectelor inundaţiilor la Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi (ISU), în această după amiază, vor sosi la Galaţi echipamentele trimise de Belgia şi Austria pentru a sprijini eforturile de reducere a efectelor inundaţiilor. Dunărea continuă să crească la Galaţi. La ora 7.00, fluviul avea o cotă de 680 cm (80 cm peste cota de inundaţie). Potrivit ultimei prognoze, nivelul maxim, de 686 cm, va fi atins la Galaţi pe 10 iulie 2010.

Botoşani: Judeţ păzit doar de digurile lui Ceauşescu

Digul de apărare a Galaţiului este aproape finalizat

1400 de militari, pompieri şi jandarmi lucrează la supraînălţarea unui dig de 4,5 km la Galaţi

Galaţi: "Dacă digul nu rezistă avem de-a face cu cel mai mare dezastru urban din România după cel de-al Doilea Război Mondial"

"Este vorba despre cinci generatoare electrice, 11 motopompe cu furtunuri, o instalaţie de purificare a apei şi 5.000 de recipienţi, din Belgia, zece motopompe şi trei generatoare electrice din Austria. Ele sunt solicitate de Ministerul Mediului şi de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Acestea au fost solicitate prin activarea mecanismului de protecţie civilă comunitară în spaţiul european”, a declarat Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Ultima apărare în calea apelor: se ridică diguri din saci cu nisip pe străzile oraşului

„Aceste motopompe şi geeratoare electrice ne vor fi de mare ajutor. Sunt date cu titlu de donaţie şi vor fi administrate de Apele Române”, a mai adăugat Eugen Chiriţă.

GALERIE FOTO/ Alertă! Galaţiul, sub ape. Zona industrială este parţial inundată

Zona industrială a Galaţiului este parţial sub ape, după ce digul din zona Portul Docuri nu a mai făcut faţă. Autorităţile încearcă să salveze platforma industrială şi cartierul "Valea Oraşului" cu un dig din saci cu o lungime de 4,5 kilometri şi o înălţime de 2 metri, care este aproape finalizat. La dig au lucrat peste 1500 de oameni, într-un ritm alert.

În această dimineaţă, la ora 7.00, fluviul avea o cotă de 680 cm (80 cm peste cota de inundaţie). Potrivit ultimei prognoze, nivelul maxim, de 686 cm, va fi atins la Galaţi pe 10 iulie 2010.

Calea ferată dintre Barboşi-Şendreni este acoperită de ape/ Două accelerate redirecţionate şi cinci trenuri personal anulate sau deviate

Numai la Şendreni, pentru consolidarea şi supraînălţarea digului de apărare s-au folosit până acum peste 100.000 de saci cu nisip şi pământ.



Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite