Moş Nicolae înfruntă criza şi iese la cumpărături

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă veniturile medii ale gălăţenilor au scăzut faţă de anul precedent, Moş Nicolae va umple şi în acest an ghetuţele celor mici. Părinţii cu situaţie financiară mai bună le vor cumpăra copiilor jucării, iar cei cu posibilităţi mai reduse, vor opta doar pentru dulciuri.

În ciuda faptului că toată lumea vorbeşte de criză, în perioada aceasta magazinele de jucării şi hăinuţe sunt pline de cumpărători. Motivul pentru care părinţii dau buzna în magazinele cu articole pentru cei mici este sosirea lui Moş Nicolae, în noaptea de 5 spre 6 decembrie.
Gălăţenii care îşi pot permite, le vor oferi propriilor odrasle maşinuţe cu telecomandă sau păpuşi Hannah Montana, iar părinţii cu posibilităţi mai reduse vor cumpăra doar tradiţionalele dulciuri şi fructe exotice.


I-am cumpărat o maşină militară cu telecomandă, deoarece asta mi-a spus că îşi doreşte. Are multe jucării şi este greu de mulţumit", ne-a spus Maria Bunea, 34 de ani.
Nu am o situaţie financiară strălucită, dar Moş Nicolae va ajunge la copii. Le voi cumpăra dulciuri şi fructe", ne-a mărturisit şi Violeta Roşu, mamă a trei copii.


Jucării pentru toate gusturile
Pentru a vedea preţurile în prag de Moş Nicolae, am dat o raită prin magazinele de jucării din oraş. Gama de produse este variată, iar preţurile practicate diferă în funcţie de model, mărime etc.


Astfel, pentru fetiţe, o păpuşă Barbie costă 15 lei, un telefon 20 de lei, o trusă de machiaj este 23 de lei, un îngeraj care se roagă este 14 lei, o păpuşă Hannah Montana este 13 lei, un costumaş de carnaval Scufiţa Roşie costă 67 de lei.


Pentru băieţei, o maşină de armată cu telecomandă costă 45 de lei, un căluţ este 100 de lei, un robot costă 20 de lei, un tractor este 25 de lei, iar un costumaş de pirat costă 67 de lei. La mare căutare sunt bebeluşii cu sunet, care râd, plâng, spun „mama" şi „tata" şi laptopurile cu jocuri şi muzică.
Şi la capitolul dulciuri, oferta este variată. Părinţii şi buniciii pot alege într-o ciocolată simplă, batoane de ciocolată, îngeraşi de ciocolată sau Moş Crăciuni din ciocolată.


Moş Nicolae va ajunge şi la copii orfani
Nici anul acesta moş Nicolae nu va uita de micuţii orfani din centrele de plasament sau de copii din familiie sărace. Ba chiar, în unele locuri, a ajuns şi mai devreme. Spre exemplu, copiii care se află în grija Fundaţiei „Inimă de Copil" au primit încă de astăzi cadourile şi dulciurile de la Moş Nicolae.
„Gălăţenii cu suflet mare s-au gândit şi la copiii mai necăjiţi şi au donat cadouri, constând în jucării şi dulciuri. O parte dintre cadouri vor ajunge şi la orfanii din centrele de zi de la Pechea şi Cudalbi", ne-a spus Anca Chiosea, responsabil comunicare la „Inimă de Copil".
Şi purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţia Copilului (DGAPC), Tania Calcan, ne-a declarat că moş Nicolae va ajunge la micuţii orfani. Trebuie să menţionăm că, spre deosebire de anul trecut, anul acesta se vor lua anumite măsuri pentru a se evita riscul contaminării cu virusul gripal A (H1N1).


Moş Nicolae va ajunge cu siguranţă la copii, însă trebuie să-i protejăm şi să avem grijă să evităm aglomeraţiile. Cei care doresc să doneze jucării micuţilor o vor face, indiferent de situaţie", ne-a spus Tania Calcan.

Sfântul Nicolae este ocrotitorul săracilor
În noaptea de dinaintea sărbătorii, copiii trebuie să-şi lustruiască ghetuţele. Dacă au fost cuminţi vor primi cadouri şi dulciuri, iar dacă nu şi-au ascultat părinţii şi nu şi-au făcut temele primesc nuieluşe.
Legenda mai spune că, Sfântul Nicolae a fost în timpul vieţii un om care îi ajută pe cei săraci şi şi-a dedicat viaţa, în primul rând, copiilor săraci. Cea mai cunoscută poveste este a celor trei surori sărace, care erau cât pe ce să fie vândute ca sclave de tatăl lor. Sfântul Nicolae a aflat despre această nenorocire, iarnoaptea, pe furiş, el a aruncat o pungă plină cu galbeni în camera fetei celei mari. În curând, fata a reuşit să se mărite. Aşa s-a întâmplat şi când celălalte surori s-au căsătorit.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite