Moldovenii au început sezonul de treceri ilegale a frontierei pe Prut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii de frontieră i-au prins la intrarea în ţară
Poliţiştii de frontieră i-au prins la intrarea în ţară

Poliţiştii de frontieră au prins doi tineri moldoveni după ce au traversat Prutul cu o barcă pneumatică, pe care au abandonat-o imdeiat după ce au pus piciorul pe pământ românesc.

Vadim A., în vârstă de 22 ani şi Serghei C., de 23 ani, sunt cei doi moldoveni care au fost depistaţi de către poliţiştii de frontieră aflaţi în patrulare, imediat după ce au ajuns pe pământul românesc. Aceştia au tras la mal barca pneumatică cu care au traversat Prutul, după care s-au îndreptat către Brăneşti, moment în care au fost observaţi cu ajutorul autospecialei cu termoviziune.

„În urma acţiunii specifice desfăşurate, lucrătorii poliţiei de frontieră au interceptat şi reţinut doi bărbaţi din Republica Moldova, care nu aveau documente de identitate asupra lor”, a declarat Marcel Antohe, purtător de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

Cei doi moldoveni le-au spus poliţiştilor că doreau să ajungă în Italia, la muncă. Călătoria lor a fost întreruptă şi s-au ales şi cu dosare penale.

„Ofiţerii din cadrul IJPF Galaţi au intocmit persoanelor în cauză dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, urmând ca dosarul sa fie înaintat către Parchetul de pe lângă Judecatoria Târgu-Bujor cu propunerile legale”, a mai spus Marcel Antohe.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite