Galaţi: Moldovenii rup graniţa de est ca să-şi găsească de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimele două săptămâni,  poliţiştii de frontieră gălăţeni au descoperit în zona de responsabilitate 20 persoane, 18 din Republica Moldova şi două din Georgia, care trecuseră  înot râul Prut şi care doreau să îşi găsească de lucru în România sau să ajungă în ţări ale Uniunii Europene.

Cel mai recent caz de trecere ilegală a frontierei de stat s-a înregistrat la sfârşitul săptămânii trecute, în nordul judeţului.

Un echipaj din cadrul Sectorului P.F. Oancea, împreună cu poliţişti ai Postului de Poliţie Bereşti, în cadrul acţiunii “Strada 2009”, a depistat şi reţinut pe direcţia localităţii Bălăbăneşti, jud. Galaţi, patru tineri, care nu aveau asupra lor documente de identitate. 

Din declaraţiile persoanelor şi în urma verificărilor efectuate, a rezultat că aceştia sunt cetăţeni din Republica Moldova, se numesc A. Feodor, V. Constantin Ivan, C. Gheorghi, D. Mihail şi au vârste cuprinse între 16 şi 21 ani.

Poliţiştii de frontieră au mai stabilit că persoanele au trecut ilegal frontiera de stat din Republica Moldova în Romania, înot peste râul Prut, cu intenţia de a ajunge în Italia pentru a munci.
 
Migraţia ilegală a luat amploare la sfârşitul verii

În cea de-a doua jumătate a lunii august, se cunoaşte o intensificare a fenomenului de migraţie ilegală a cetăţenilor moldoveni şi georgieni, care doresc să ajunga în ţări din vestul Europei pentru a munci sau care doresc să solicite o formă de protecţie a statului român.

“În perioada analizată, 18 cetăţeni din Republica Moldova şi doi din Georgia au fost reţinuţi de către poliţiştii de frontieră gălăţeni încercând să treacă fraudulos frontiera de stat a României, nouă cetăţeni moldoveni solicitând o formă de protecţie a statului român” a precizat purtătorul de cuvânt al IJPF Galaţi, inspectorul Marcel Antohe.

Persoanele în cauză sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite