Galaţi: Moldovenii continuă să treacă Prutul înot pentru a-şi găsi de lucru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Moldovenii continuă să treacă Prutul înot pentru a-şi găsi de lucru
Galaţi: Moldovenii continuă să treacă Prutul înot pentru a-şi găsi de lucru

Cetăţenii basarabeni care trec ilegal graniţa pe teritoriul judeţului Galaţi devin din ce în ce mai recalcitranţi faţă de forţele de ordine sau încearcă să-şi disimuleze adevărata identitate cu acte false.

Săptămâna trecută, poliţiştii de frontieră gălăţeni din cadrul Sectoarelor P.F. Oancea, Folteşti şi Galaţi, au descoperit în zona de responsabilitate patru tineri din Republica Moldova, cu vârste cuprinse între 18 şi 41 ani, care trecuseră ilegal frontiera, traversând  înot râul Prut. Cele patru persoane nu aveau documente de identitate asupra lor şi intenţionau să ajungă în România şi Italia pentru a munci.


Un echipaj din cadrul Sectorului P.F. Folteşti, aflat în misiune de supraveghere, a descoperit şi reţinut pe Drumul Naţional 26, direcţia localităţii Vlădeşti, jud. Galaţi, două persoane care  se deplasau de la linia de frontieră spre interiorul ţării şi care nu aveau documente de identitate asupra lor.


Din cercetările efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele sunt din Republica Moldova, se numesc B. Stanislav Valeriu în vârstă de 20 ani şi B. Edgar Valeriu în vârstă de 19 ani, au trecut ilegal frontiera de stat, din R.Moldova în România, înot peste raul Prut, cu intenţia de a ajunge în Galaţi pentru a-şi căuta un loc de muncă.
S-a întocmit dosar penal, persoanele fiind cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat.

Urmărit cu focuri de armă

Într-un alt caz, un echipaj din cadrul  Sectorului P.F. Galaţi, aflat în misiune de supraveghere, a observat o persoană care se deplasa dinspre frontieră spre interioriorul ţării.


Poliţiştii de frontieră au trecut la urmărirea persoanei pentru reţinere şi identificare şi întrucât acesta nu s-a oprit, s-au efectuat somaţiile legale, inclusiv folosirea armamentului din dotare prin tragerea a doua focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea legislaţiei în vigoare, însă persoana a reuşit să fugă folosindu-se de vegetaţia din zonă şi de lăsarea întunericului.

În vederea interceptării şi reţinerii persoanelor au fost declanşate acţiuni tactice specifice în toată zona de competenţă a I.J.P.F. Galaţi şi au fost informate inspectoratele vecine şi organele de cooperare, reuşindu-se reţinerea persoanei a doua zi, în zona de responsabilitate a  Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Vaslui.

În urma investigatiilor efectuate a rezultat că persoana în cauză se numeşte C. Alexandr, are 18 ani, este din Republica Moldova, şi a intrat ilegal în România, trecând înot râul Prut, cu intenţia de a ajunge în Italia.
Poliţiştii de frontieră au întocmit tânărului dosar penal pentru comiterea infracţiunii de intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Oancea au descoperit şi reţinut pe direcţia localităţii Oancea, o persoană de sex masculin, fără documente de identitate asupra sa. 
         
Basarabean cu buletin românesc

Din declaraţiile acestuia şi în urma verificărilor efectuate a rezultat ca acesta este cetăţean moldovean şi se numeşte S. Petru, în vârstă de 41 ani.

La controlul fizic efectuat asupra asupra persoanei în cauză, a fost descoperită o carte de identitate românească, cu fotografia numitului S. Petru, dar cu datele de identitate ale altei persoane, poliţiştii de frontieră stabilind că acesta a trecut ilegal frontiera de stat din R.Moldova în Romania, înot peste râul Prut, cu intenţia de a munci în România, iar cartea de identitate a  cumpărat-o de la un cetăţean din Chişinău, pe care nu-l cunoaşte, contra sumei de 200 de euro.


Ofiţerii din cadrul I.J.P.F. Galaţi au întocmit dosar penal, persoana în cauză fiind cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat şi complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite