Modificări/ Bacalaureat mai compact în 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii vor putea astfel să se concentreze mult mai atent pe acest important examen.

Dacă anul şcolar trecut, liceenii din anii terminali începeau să susţină probele bacalaureatului încă de dinainte de Revelion şi-l terminau pe la jumătatea lunii iulie, anul acesta „examenul maturităţii" se va derula „doar" în perioada 23 mai - 8 iulie.

Între 23 şi 27 mai 2011, candidaţii din toate liceele îşi vor depune dosarele la secretariatele liceelor în care învaţă. De altfel, 27 mai este şi ultima zi de şcoală pentru liceenii din clasele a XII-a sau, după caz, a XIII-a.

Primele probe ale Bac-ului 2011 sunt cele de „competenţe". Între 6 şi 8 iunie, are loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. O săptămână mai târziu, între 13 şi 17 iunie, elevii de liceu vor fi testaţi pentru a vedea cât de „prieteni" sunt cu calculatorul (evaluarea competenţelor digitale), iar între 20 - 23 iunie are loc evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Pe 27 iunie, încep probele scrise şi aspiranţii la diploma de absolvire a liceului au de susţinut testul la Limba şi literatura română. Pe 29 iunie, este programată proba obligatorie a profilului, iar pentru 1 iulie este programată proba la alegere a profilului şi a specializării.

Comisiile de corectare au la dispoziţie două zile pentru pune notele, acestea urmând să fie afişate pe 3 iulie. Eventualele contestaţii se pot depune pe 4 iulie, numai între orele 08.00-12.00, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 8 iulie.

Sesiunea august-septembrie va începe încă din iulie cu înscrierea candidaţilor şi se va termina pe 7 septembrie cu afişarea rezultatelor finale.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite