Moartea adolescentei din Cosmeşti va fi anchetată: sinucidere sau crimă?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şeful de post arată de unde a căzut fata Foto: Liviu Ghinea
Şeful de post arată de unde a căzut fata Foto: Liviu Ghinea

Poliţia a demarat oficial cercetările pentru a elucida circumstanţele în care a murit Liliana Pletoianu în vârstă de 15 ani. Cadavrul adolescentei, elevă la liceul "Ovid Caledoniu" din Tecuci, a fost găsit în râul Siret, pe 8 februarie, iar ipoteza anchetatorilor a fost că fata s-a sinucis. Cazul prezintă însă foarte multe semne de întrebare pe care Adevărul de Seară le-a făcut publice.

Directoarea şcolii şi colegii Lilianei susţin că eleva a fost supusă unor abuzuri de neimaginat. Există deci declaraţii oficiale, care scot la iveală presiunile psihice la care o supunea sora sa, Vasilica Stoian.

"Am înţeles că întreţinea relaţii sexuale cu diferiţi bărbaţi. Făcea asta ca să îi aducă bani în casă surorii mai mari. Probabil de asta ţi-a luat zilele", ne-a declarat directoarea liceului, Violeta Trofin. Vorbim de proxenetism şi relaţii sexuale cu un minor, fapte pentru care există indicii mai mult decât clare.

Cadavrul tinerei va fi autopsiat

Modul cum a murit Liliana este o enigmă şi în prezent. O colegă de la liceu a sunat-o pe adolescentă pe telefonul mobil, iar acesta a apucat doar să o salute înainte ca discuţia să se încheie brusc după ce pe fundal s-a auzit vocea unui bărbat. Surse oficiale confirmă faptul că, pe podul din Cosmeşti, de pe care se presupune că s-a aruncat Liliana în râul Siret, s-au găsit urme de sânge a căror provenienţă nu a fost clarificată.

"Cadavrul va fi autopsiat şi, în funcţie de alte probe, care vor fi strânse de poliţişti, vom putea ajunge la o concluzie, în câteva săptămâni. Deocamdată, se apreciază că moartea fetei a survenit în urma sinuciderii", ne-a declarat procurorul Nicu Stegărescu, de la Parchetul din Tecuci.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite