Galaţi: Mizeria crâncenă de pe străzi, în vizorul Gărzii de Mediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Mizeria crâncenă de pe străzi, în vizorul Gărzii de Mediu
Galaţi: Mizeria crâncenă de pe străzi, în vizorul Gărzii de Mediu

Acţiunea a vizat în primul rând depozitele de deşeuri de orice fel şi maşinile abandonate pe spaţiul verde Timp de câteva ore, reprezentanţii Gărzii de Mediu Galaţi şi cei ai societăţii de salubrizare Ecosal au verificat şi curăţat străzile municipiului.

Zonele verificate de reprezentanţii Mediului şi cei ai Ecosalului au fost: Centru, Micro 13, 16, 19, 20, 21, 38, 39, 40, cartierul Aurel Vlaicu, Ţiglinele 1, 2, 3 şi 4, Valea Oraşului, Bariera Traian, Fileşti şi Barboşi.

După strângerea gunoiului, s-a făcut o selectare a acestuia. Astfel, PET-urile şi tot ce înseamnă plastic a fost dus la centrele de colectare, iar restul de gunoi - la platforma de la Tirighina. 

Gâlceavă pe gunoi


Iniţial, directorul Serviciului Public Ecosal, Ion Ionescu, s-a arătat nemulţumit de acţiune şi a făcut declaraţii dure la adresa conducerii Gărzii de Mediu Galaţi. „Nu au decât să facă ei această acţiune. Eu nu mă pliez. Pe mine nu mă plăteşte Mihai Turcu. Treaba lor este să-i amendeze pe cei care depozitează ilegal gunoiul, nu să cureţe străzile.

image



Am trimis aproape zilnic la Garda de Mediu fotografii cu coşuri înfundate cu saci menajeri sau maşini care parchează în faţa punctului gospodăresc. De ce nu au luat nicio măsură?”
, se întreabă Ionescu.

În cele din urmă, se pare că reprezentanţii Ecosal s-au răzgândit şi au participat la acţiunea Gărzii de Mediu. „Nu s-a făcut niciodată un control de o asemenea amploare. Primim tot timpul sesizări că nu verificăm şi nu îi amendăm îndeajuns pe cei care depozitează ilegal gunoiul”, a replicat comisarul şef al Gărzii de Mediu, Mihai Turcu.  

După spusele purtătorului de cuvânt al Gărzii de Mediu Galaţi, Ion Avram, acţiunea va continua şi săptămâna viitoare, miercuri, când vor fi verificate spaţiile verzi. Rezultatele controlului vor fi transmise Comisariatului General al Gărzii de Mediu Naţionale.

image



Un munte de gunoi


Statisticile realizate în ultimii ani arată că un gălăţean produce zilnic în jur de 2,5 kilograme de gunoi.  Anul trecut, salariaţii serviciului public de salubrizare Ecosal au colectat şi transportat  la groapa de gunoi peste 100.000 de tone de gunoi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite