Galaţi: Mitingul pensionarilor s-a terminat cu un scandal monstru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Mitingul pensionarilor s-a terminat cu un scandal monstru
Galaţi: Mitingul pensionarilor s-a terminat cu un scandal monstru

Pensionarii au început să se acuze între ei că au încheiat înţelegeri electorale secrete Situaţia a fost la un pas de a se termina cu o bătaie

Peste o suta de vârstnici de la toate organizatiile de pensionari din Galati s-au certat, joi, în timpul unui pichet organizat în fata sediului Prefecturii, dupa ce fiecare organizatie a început sa faca propaganda partidului pe care îl sustine.

image


Protestatrii erau de la: Alianta Pensionarilor 2007 din România, Alianta Europensionarilor din România, Uniunea Judeteana a Pensionarilor din Galati, Uniunea Generala a Pensionarilor din România - filiala Galati si Asociatia Pensionarilor din Transporturile Feroviare.

Bătrânii au vrut sa-si manifeste astfel nemultumirea fata de proiectul de lege privind sistemul unitar de pensii, pe care Guvernul vrea sa si-l asume în fata Parlamentului.

 În nota de protest, ei cer Executivului sa nu aprobe modificarea prevederilor Legii 19 din 2000 referitoare la corelarea, la începutul fiecarui an, a pensiilor cu salariul mediu brut prognozat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat, pentru ca o asemenea modificare ar avea drept consecinte stoparea majorarii pensiilor în functie de cresterea salariilor, indexarea sporadica a pensiilor doar cu rata inflatiei si cresterea numarului de pensionari aflati sub pragul saraciei.

image


Scopul iniţial a fost însă deturnat pe parcurs, când a au apărut acuzaţii cum că unii dintre lideri s-au implicat politic, contra unor sume generoase primite de la partide.

image


La un moment dat, s-a zvonit că unii dintre liderii pensionarilor au primit cîte 800 de lei pentru a  fi observatori la alegerile prezidenţiale şi a intra în jocul propagandistic. Zvonul a fost vehement infirmat de lideri.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite