Minodora Dediş-Un nume tot mai cunoscut iubitorilor de muzică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Minodora Dediş
Minodora Dediş

Ironizată în copilărie că are voce de manelistă, Minodora a ajuns să câştige peste 60 de trofee la concursuri de muzică uşoară.

Pasiunea ei pentru muzică a început în copilărie şi asta datorită mamei sale care a fost pasionată de muzică.

În clasa a şaptea a mers la un prim concurs între şcolile generale, la care a avut succes. Şi acum îi este greu să spună de ce a ales lumea muzicală, dar este convinsă că acesta a fost să facă parte din destinul său.

„Eram în trupa de teatru, în clasa a noua, când o doamnă mi-a spus că am voce de manelistă şi de aici a pornit totul. Am vrut să demonstrez că nu este aşa şi am început cursurile de canto-muzică uşoară la Centrul Cultural «Dunărea de Jos» Galaţi, cu Sofia şi Ion Şerban. Aceştia mi-au netezit drumul spre această meserie şi asta pentru că au văzut că mă interesează şi că am talent", spune tânăra interpretă.

A început totul cu dreptul. Chiar de la primul festival la care a participat a luat un premiu cu toate că nu era, ca alţi concurenţi, sub aripa protectoare a unui compozitor. A avut ambiţia şi a făcut singură ceea ce şi-a propus: muzică.

"Au fost festivaluri la care am meritat mult mai mult, dar din păcate nimic nu e corect în viaţă! Participările la festivaluri sunt multe, nu mi-ar ajunge o pagină de ziar să vi le spun, sunt peste 70 de festivaluri cu 60 de premii, dar cele mai importante premii sunt Premiul întâi de la Mamaia în 2008 şi Premiul al doilea de la Festivalul Dan Spătaru 2008", spune cântăreaţa.

De curând, Minodora a participat la festivalul de la Amara unde a interpretat două piese minunate din repertoriul regretatei Mădălina Manole.

"Publicul a fost minunat şi până şi cerul plângea atunci când au fost interpretate cântecele Mădălinei Manole", îşi aminteşte emoţionată Minodora.

Întrebări şi răspunsuri

Se poate ajunge la celebritate fără pile?

Nu, momentan nu ! Este foarte greu să pătrunzi în această lume. Un inginer sau mecanic auto nu poate face muzică, or cam asemenea funcţii au acei domni care conduc casele de discuri. La noi în România totul este posibil. Clar, raspunsul este NU !

Deteşti manelele sau ai o altă părere în privinţa lor ?

Îi respect pe cântăreţii de manele deoarece cântă live. Aş minţi dacă nu aş recunoaşte că ascult şi că am cântat manele, însă doar la petreceri, în cadru strict privat.

Profil

Născută: 16.04.1987, Galaţi

Studii: Facultatea de Teatru de la Universitatea "Dunărea de Jos"

Familie: necăsătorită

Ce-i place

Îmi plac oamenii cinstiţi, îmi plac animalele, îmi plac petrecerile, îmi place să-mi trăiesc viaţa la maxim, îmi plac copiii, îmi place frumosul, îmi plac plimbările, îmi place teatrul, îmi plac filmele şi iubesc muzica .

Ce nu-i place?

Nu-mi plac minciunile, oamenii prefăcuţi, nu-mi place să fiu obligată să fac ceva, nu-mi place să fiu privită altfel decât sunt, nu-mi plac glumele fără haz, nu-mi plac oamenii violenţi, nu-mi plac drogurile, nu vorbesc despre tutun sau alcool.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite