Ministrul Transporturilor continuă şi săptămâna aceasta controlul la AFDJ Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Corpul de control al Ministerului Transportului a luat la puricat documentele Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos după ce Sindicatul„Farul” a sesizat existenţa mai multor ilegalităţi precum achiziţii păguboase, contracte cu dedicaţie şi vânzarea navelor instituţiei la preţ de fier vechi.

 În paralel, Sindicatul “Farul” a depus o serie de memorii la Ministerul Transporturilor şi la Comisia Dunării şi aşteaptă ca în scurt timp să aibă o întrevedere cu Anca Boagiu, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii.

„Controlul continuă. Noi am sesizat o serie de nereguli precum faptul că se scurg nişte bani, o serie de contracte care aduc pierderi regiei, dregaj defectuos şi vânzarea navelor instituţiei la preţ de fier vechi",a declarat Ştefan Frunză, preşedintele sindicatului Farul.

Conducerea Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos este acuzată de abuz împotriva propriilor angajaţi, după ce s-a luat decizia ca celor 770 de angajaţi să le fie redus programul de lucru, de la cinci, la patru zile pe săptămână.

„Am depus la Judecătorie acţiunea în instanţă, care se referă la suspendarea aplicării acestor măsuri. Termenul este stabilit pentru 31 octombrie. Reducerea programului de muncă cu o zi înseamnă o tăiere de 20 la sută din salariu. Asta înseamnă că, până la sfârşitul anului, fiecare angajat va pierde un salariu mediu, adică vreo 2.400 de lei”, a spus Ştefan Frunză.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite