Ministerul Educaţiei ajută primăriile din judeţul Galaţi, scăpându-le de cel puţin jumătate din cheltuielile materiale din 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La nivelul întregului judeţ vorbim despre un buget de peste şase milioane de euro, bani care fie vor fi folosiţi în alt scop, fie vor fi reinvestiţi în construcţii noi.

Ministerul Educaţiei i-a anunţat pe oficialii de la ISJ Galaţi că vor primi 23 de milioane de lei noi pentru a uşura efortul financiar pe care-l fac comunităţile locale pentru asigurarea cheltuielilor materiale. Aproape jumătate din această sumă va rămâne la nivelul municipiului Galaţi, acolo unde sunt şi cele mai costisitoare uităţi şcolare.

„Eu nu am fost informat oficial despre acest lucru, dar dacă este adevărat, vom face tot posibilul ca banii care ne rămân să-i redirecţionăm către alte zone deficitare din învăţământ", spune viceprimarul Galaţiului, Nicuşor Ciumacenco.

În 2011, comunităţile locale din Galaţi au suportat cheltuieli materiale pentru sectorul educaţie de peste 45 de milioane de lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite