Miliardarul Cătălin Chelu a fost reţinut de DNA şi propus la arestare preventivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Chelu s-a declarat nevinovat.
Cătălin Chelu s-a declarat nevinovat.

Omul de afaceri a primit azi dimineaţă ordonanţă de reţinere şi urmează să fie dus la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă. Două maşini de lux, două vile şi 50.000 de euro. Acesta este mita oferită secretarului de stat Fătuloiu pentru îngroparea unor dosare penale.

Omul de afaceri Cătălin Chelu şi alte trei persoane au fost reţinuţi astăzi dimineaţă de procurorii DNA după ce, vineri seară, au încercat să-l mituiască pe secretarul de stat în MAI Dan Fătuloiu, oferindu-i la cheie două maşini de lux, actele pentru două vile şi 50.000 de euro.

Unul dintre cei mai bogaţi gălăţeni, Cătălin Chelu a fost prins în timp ce încerca să-i dea mită chestorului Fătuloiu

Avocatul lui Cătălin Chelu, Ioana Ionescu, a declarat că procurorii au emis ordonanţe de reţinere pe numele lui Cătălin Chelu, acuzat de dare de mită şi cumpărare de influenţă, dar şi a asociaţilor acestuia, Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu şi Ştefan Badea.

Confruntare Chelu-Fătuloiu

Cătălin Chelu a negat că i-ar fi dat bani lui Fătuloiu, susţinând că nu este speriat de dosarele în care este vizat.

Omul de afaceri gălăţean a catalogat flagrantul organizat ieri drept o făcătură, prin care s-ar încerca „decapitarea" societăţii Alprom, unde este acţionar majoritar, împreună cu alte două persoane din cele reţinute.

Avocatul omului de afaceri a confirmat că acesta a fost în biroul chestorului Dan Fătuloiu, la ieşirea din sediul Ministerului de Interne fiind reţinut de anchetatorii DNA.

Procurorii DIICOT au în lucru trei dosare în care figurează numele lui Cătălin Chelu, acesta fiind cercetat pentru spălare de bani, evaziune fiscală şi manipularea pieţei de capital.

Chestorul Dan Fătuloiu ar fi informat DNA în urmă cu două luni despre încercarea lui Cătălin Chelu de a-l mitui.

Există însă şi varianta conform căreia omul de afaceri gălăţean ar fi făcut un autodenunţ, în care preciza că urma să-l mituiască pe chestorul-şef. Acesta este motivul pentru care Cătălin Chelu şi secretarul de stat în MAI, Dan Fătuloiu, au fost confruntaţi aseară la DNA.

Potrivit „Topului Forbes 500 miliardari", Cătălin Chelu (44 ani) are o avere estimată la 17 milioane de euro (locul 312 pe România). Miliardarul este acţionar la zeci de societăţi, printre acestea numărându-se Celule Electrice, Favil Rm.Vâlcea, Vulturul Comarnic, CIT Tecuci, Mecanica ârgovişte, Vitimas Tecuci, Porţelanul Dorohoi şi Galgros Galaţi.

Cătălin Chelu şi cei trei asociaţi ai săi se află în prezent în sediul Direcţiei de Cercetări Penale Bucureşti şi urmează să fie prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite