Mii de desene din cinci ţări au fost expuse la Şcoala "Traian" din Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În concurs au intrat aproape 10.000 de desene
În concurs au intrat aproape 10.000 de desene

Şcoala 20 din Galaţi a inaugurat zilele trecute cea mai nouă expoziţie de desene şi colaje din cadrul concursului internaţional „Natura inspiră şi dăruieşte", concurs ce face parte din proiectul cu acelaşi nume şi aflat deja la ediţia a treia

La concurs au participat elevi şi cadre didactice din toată ţară şi de peste hotare (Belgia, Suedia, Italia, Germania), aproximativ 10. 000 de lucrări fiind jurizate încă de joi, 4 noiembrie 2010.

De la desene simple, până la cele mai complicate, pline de culoare şi imaginaţie, în funcţie de categoria la care participau, juriul a apreciat, a admirat şi a punctat.

La final, cele mai frumoase desene s-au ales cu premii pentru acurateţe, ingeniozitate şi culoare. Şcoala gazdă a acestui proiect, Şcoala Nr. 20 „Traian" Galaţi, s-a bucurat de acest schimb de experienţă alături de ceilalţi parteneri: Şcoala Nr. 3 „I. L. Caragiale", Şcoala Nr. 16 „N. Bălcescu", Şcoala Nr. 22 „D. Cantemir", Şcoala Nr. 18 Galaţi.

"În cadrul acestui vernisaj am lansat şi proiectul «Fantezie, muzică şi culoare», în parteneriat cu mai multe şcoli din Galaţi", spune directorul Şcolii 20, Tincuţa Tufă.

Deoarece sufletul sensibil se deschide şi se închină frumosului pe acorduri muzicale, au sosit de departe, din colţul celălalt al ţării pentru a încânta auzul celor prezenţi partenerii de la Colegiul de Artă „Ion Vidu" din Timişoara.

Cei mai mulţi dascăli care au participat la vernisarea acestei expoziţii au spus despre ea că pare ca o punere în scenă a unei poveşti, în interiorul căreia vizitatorul poate să îşi creeze propria sa variantă, retrăindu-şi propriile vise şi, poate, propriile angoase.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite