Galaţi: Mii de familii gălăţene întâmpină iarna cu caloriferele bocnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şi în acest weekend, câteva mii de familii gălăţene au îndurat cu stoicism frigul din apartamente În pragul iernii, frigul s-a instalat şi în locuinţe, iar locatarii ţin aragazul aprins şi stau cu plapumile până la nas 

Potrivit directorului SC Apaterm, George Cubasa, în acest moment sunt circa 300 de blocuri cu avarii la subsoluri: „Multe dintre blocurile cu probleme sunt  în partea de nord a oraşului, acolo unde, anul acesta, nu s-au făcut deloc reparaţii. Îndeosebi, în zona Micro 13, Micro 39, Micro 40”, spune şeful Apaterm.

Nici în alte zone ale oraşului, situaţia nu este strălucită. De pildă, în Ţiglina 1, la blocul G3, locatarii se plâng că, din cauza frigului, sunt nevoiţi să consume curent scump utilizând caloriferele electrice.

Nu am primit căldură până acum. Avem un calorifer în dormitor, pentru copii. Nu îmi convine, dar  nu am ce face. Sunt mulţi pensionari şi cred că ei nu vor căldură, deoarece se gândesc numai la economie”, ne-a declarat Luminiţa C, de 33 de ani.  
          
„Caloriferele sunt tot reci. Este frig, dar nu am ce face. Am o plapumă bună, iar ziua stau în bucătărie şi mă încălzesc la aragaz. Pensia e mică, doar 460 lei. Sunt necăjită tare. Anul trecut am mai primit subvenţie de la Primărie, dar anul acesta nu ştiu dacă-mi vor mai da”, ne-a spus Maria Prodan, în vârstă de 83 de ani.

Şi în Micro 21, la blocul X6, căldura este  cu “ţârâita”, iar locatarii sunt cu nervii la pământ.  Spre exemplu, nea Vasile ni s-a plâns că din cinci calorifere, primeşte caldură doar la două, la unul dintre dormitoare şi în baie.

“În celelalte, este apă în instalaţie, dar e rece. Bănuiesc că trebuie facută aerisirea la instalaţia blocului. Este anunţată

image

problema, ar trebui să se rezolve curând, mai ales că a venit frigul.

 Ziua mai merge, dar peste noapte e jale. Stăm cu aerul condiţionat pe caldură şi cu un calorifer electric în celelalte camere”

, ne-a declarat Vasile Jintu, de 53 de ani.

Cât ne costă căldura în această iarnă 

Criza aduce şi veşti bune pentru gălăţeni: preţul energiei termice destinate populaţiei nu se va majora, rămânând deocamdată 140 de lei gigacaloria. Ultima scumpire a gigacaloriei a fost operată în ianuarie, când tariful la căldură a crescut cu 20 de lei.
Totuşi, gălăţenii riscă să rămână fără căldură şi apă caldă. Din cauza datoriilor, RomGaz a notificat SC Electrocentrale că va întrerupe furnizarea gazelor. Apaterm, datorează CET-ului aproximativ 200.000 de milioane de lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite