Microbuz şcolar cu număr de Tulcea, abandonat la Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Microbuzul şcolar zace într-un cartier mărginaş gălăţean Foto: Corina Tătaru
Microbuzul şcolar zace într-un cartier mărginaş gălăţean Foto: Corina Tătaru

La fel ca majoritatea domeniilor de activitate, şi sistemul educaţional se înscrie pe lista celor care se luptă din răsputeri cu lipsa banilor. În acest context şi mai ales acum iarna,  o mare problemă este aceea a copiilor din mediul rural nevoiţi să străbată zilnic, mergând pe jos, până la şcoală şi înapoi, mulţi kilometri.

În timp ce elevii sunt nevoiţi să răzbată prin frig, ploaie sau nămeţi pentru a ajunge la timp la ore, undeva într-un cartier din Galaţi zace în parcare un microbuz şcolar înmatriculat în Tulcea. Autovehiculul este tras pe dreapta de mai bine de jumătate de an, iar locuitorii din zonă spun că l-au găsit pur şi simplu acolo, într-o dimineaţă.

„Microbuzul stă aici în parcare de la începutul verii. Nu ştim ce e cu el. Am văzut în urmă cu câtva timp pe cineva care a pornit motorul, s-a uitat la el şi apoi a plecat. A fost abandonat cu siguranţă”, spune Ştefan Gheorghe, unul dintre locatarii blocului în faţa căruia este parcat microbuzul şcolar.

În ceea ce priveşte povestea autovehiculului, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Tulcea ridică din umeri.

„Nu pot să spun ce este cu acest microbuz. Nu ştim cum a ajuns el în Galaţi şi care este motivul. Nu ştim ce e cu el. E ciudat cum de a ajuns într-o parcare din Galaţi”, spune Marilena Segal, de la Biroul de Investiţii din cadrul ISJ Tulcea.

Nici reprezentanţii IPJ Galaţi nu ştiu ce este cu acest microbuz şcolar şi spun că atâta timp cât autovehiculul nu blochează vreun drum public şi nu deranjează circulaţia rutieră, nu intră în responsabilitatea lor.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite