Meşterii populari declară deschise „Serbările Galaţiului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serbările Galaţiului debutează astăzi cu tradiţionalul „Târg al Meşterilor Populari", eveniment organizat pe esplanada de la „Potcoava de Aur" de Centrul Cultural „Dunărea de Jos", Primăria Municipiului Galaţi şi Arhiepiscopia „Dunării de Jos"

La manifestarea din acest an vor fi prezenţi în jur de 50 de meşteri autentici din zone reprezentative ale ţării: Vâlcea, Bistriţa Năsăud, Suceava, Argeş, Maramureş, Iaşi, Vrancea, Braşov, Baia Mare, Neamţ, Harghita, Galaţi, dar şi meşteri din Republica Moldova.

Artiştii populari prezenţi în acest an la „Târgul Meşterilor Populari" aduc în oraşul de la Dunăre o gamă variată de produse tradiţionale, de la cioplituri în lemn, ceramică, ţesături, pictură naivă, icoane pe sticlă şi până la măşti şi instrumente populare, dar şi produse culinare.

„Practic, în cele patru zile, gălăţenii pot achiziţiona de la «Târgul Meşterilor Populari», de la ceramică de Horezu şi până la ouă încondeiate după tradiţii bucovinene. Toţi cei care vor veni la acest târg vor avea parte şi de demonstraţii de îndemânare din partea mesteşugarilor", spune Aurelia Bogatu-Matei, director adjunct în cadrul Centrului Cultural „Dunărea de Jos".

Din program nu vor lipsi spectacole susţinute de Fanfara "Valurile Dunării" şi soliştii Ansamblului folcloric „Doina Covurluiului". Programul artistic începe în fiecare după-amiază la ora 16.00.

Deschiderea oficială a târgului va avea loc astăzi, la ora 12.00, meşterii urmând să rămână în Galaţi până pe 1 decembrie. Aşa cum spuneam, manifestarea face parte din Serbările Galaţiului, în cadrul cărora vor mai fi organizate concerte muzicale, activităţi religioase prilejuite de sărbătorirea patronului spiritual al oraşului, dar şi activităţi culturale.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite