Meseria nu mai este brăţară de aur în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce la Galaţi, un tâmplar calificat câştigă puţin peste salariul minim pe economie, în Danemarca primeşte peste o mie de euro pe lună.

citiţi şi: Galerie Foto: 540 de şomeri, la un pas de angajare

Nevoiţi din cauza de crizei locurilor de muncă din judeţul nostru şi, în acelaşi timp, atraşi de salariile mult mai mari oferite de angajatorii străini, meseriaţii gălăţeni îşi caută de lucru peste hotare.

Potrivit datelor prezentate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Galaţi, o meserie căutată de angajatorii din Uniunea Europeană este cea de tâmplar. Informaţia nu este de neglijat având în vedere că gălăţenii care au această ocupaţie obţin venituri modeste.


Spre exemplu, un tâmplar din Galaţi, ne-a spus că, deşi pe cartea de muncă are trecut un salariu de 1.400 de el, de când a început criza financiară, la sfârşit de lună, mai ajunge acasă doar cu 1.000-1.200 de lei în funcţie de comenzi.


Acum oamenii îşi fac mobilă doar dacă au nevoie, nimeni nu-şi mai schimbă mobilierul dacă şi-a schimbat culoarea pereţilor. Nu se mai caută luxul", a declarat Daniel Oprea, un tâmplar cu atelier propriu.


În schimb, meseriaşii care aleg să plece peste hotare ajung să câştige de trei ori mai mult.

Spre exemplu, în prezent, un angajator din Danemarca caută, prin reţeua Eures, tâmplari calificaţi cărora este dispus să le ofere salariu lunar de o mie de euro net, cazare şi masă şi contract pe perioadă nederminată. Viitorul angajat trebuie doar să aibă cunoştinţe de limba engleză.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite