Membrii comisiilor de bacalaureat sunt plătiţi cu zgârcenie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Personalul didactic care se ocupă de organizarea bacalaureatului, fie că este vorba despre preşedinţii de comisii sau despre supraveghetori ori corectori primesc din ce în ce mai puţini bani pentru serviciile lor.

Dacă acum doi ani un preşedinte de comisie dintr-un centru de examinare cu mai puţin de 425 de candidaţi la bacalaureat primea în jur de 1.200 de lei, iar anul trecut 800 de lei, anul acesta va încasa doar 400 de lei.

Vicepreşedintele, secretarul şi membrii comisiei vor fi plătiţi cu 275 de lei, în timp ce asistenţii vor primi 25 de lei pe zi.
În ceea ce priveşte comisiile din centrele zonale de evaluare, preşedintele unei comisii de până la 1.000 de candidaţi va primi 600 de lei, iar vicepreşedintele 350 de lei.

„Tocmai de aceea profesorii universitari nu mai au nicio tragere de inimă să vină să conducă aceste comisii de bacalaureat. În aceste condiţii, comisiile vor fi conduse de inspectori şcolari sau profesori de liceu”, afirmă preşedintele Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Galaţi, Valeriu Diculescu, convins că, în acest an, bacul va fi mult mai dur decât în alţi ani şi asta deoarece profesorii nu mai vor să fie acuzaţi că dau note prea mari.

De altfel, Bacalaureatul de la Galaţi nu a ridicat semne mari de întrebare în ultimii ani deoarece procentul de promovabilitate a fost sub media naţională.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite