Drama unei fetiţe de şapte ani care nu poate să se bucure de copilărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fetiţa nu se poate bucura de copilărie din cauza unei boli crunte
Fetiţa nu se poate bucura de copilărie din cauza unei boli crunte

Pentru a putea suporta tratamentul necesar fetiţei, părinţii au fost nevoiţi să-şi vândă apartamentul. Micuţa Melissa Andreea a venit pe lume la doar 26 de săptămâni, în urma unui travaliu de 72 de ore, în cursul căruia a existat tot timpul riscul ca mama sa să-şi piardă viaţa.

Fetiţa s-a născut pe 23 noiembrie 2003 având o greutate de 0,950 de kilograme, iar scorul APGAR după primele cinci minute a fost 3. A stat la incubator, în regim de terapie intensivă, trei luni. Starea fizică şi mentală erau întârziate. În această perioadă, a suferit o hemoragie cerebrală şi a necesitat o operaţie la ochi.

Diagnosticul medicilor a fost infecţie cu citomegalovirus, sindrom piramido-extrapiramidal şi retardare mentală cronică. „Fetiţa nu poate să apuce nimic, nu-i dă comandă creierul. Iniţial, medicii ne-au spus că nu va avea nicio şansă”, povesteşte bunica fetiţei Cristiana Anghel.

Tratamente costisitoare

Problemele au continuat să apară, părinţii find nevoiţi să meargă din medic  în medic pentru terapii şi tratamente extrem de costisitoare. În mai 2007, i s-a administrat toxină botulinică pentru scăderea spasticităţii (contracturii musculare), însă aceasta nu a avut efectul aşteptat.

Tot în acelaşi an a mers în China, unde i s-a făcut un transplant de celule stem. „Pentru a putea merge  acolo, am fost nevoiţi să ne vindem apartamentul în care locuiam.  Tratamentul ne-a costat 25.000 de euro. Acum locuim cu părinţii”, ne-a mărturisit cu lacrimi în ochi mama fetiţei, Beatrice Marin. 

Din păcate, în China, micuţa Melissa nu a putut beneficia în totalitate de tratamentul de recuperare deorece a făcut febră. Părinţii au continuat să lupte pentru viaţa fetiţei, astfel că, în iulie– septembrie 2008, au mers la Clinica de reabilitare din Truskavets (Ucraina) pentru un tratament care a constat în acupunctură cu laser, împachetări cu ceară, gimnastică, masaje speciale.

„În urma acestor terapii, fetiţa a devenit mai relaxată, a început să ţină mai dreaptă coloana. Am observat că a început să spună mai multe cuvinte, rostite  mai clar.  Am fost rechemaţi la tratament după trei luni, dar a trecut un an de atunci, căci nu ne-am permis”
, ne-a spus mama fetiţei.
Lunar, medicamentaţia fetiţei costă în jur de 500 de euro. Din acest motiv tatăl  Melissei este nevoit să muncească în Italia. Banii câştigaţi abia dacă îi ajung să plătească tratamentul copilei.

Orice ajutor este o salvare

 Ca să se cunoască rezultatele tratamentului, medicii le-au recomandat părinţilor să meargă de trei-patru ori pe an la clinica din Ucraina.
Ajunşi în pragul disperării, ei au bătut la uşile unor firme cu renume în Galaţi. Din nefericire, aceşti părinţi disperaţi, care nu abandonează lupta pentru copilul lor, n-au reuşit să  strângă nici măcar cinci lei. Pare absurd, dar este doar crunta realitate.

Putem să fim cu toţii oameni

Familia micuţei este într-o situaţie care pare, cel puţin deocamdată, fără ieşire. „Am cerut ajutor de la Primărie, de la alte autorităţi  şi de la câteva dintre firmele mari din Galaţi. Am fost peste tot.  Nu ştim la cine să mai apelăm. Toţi ne-au promis că ne ajută, dar nu s-au ţinut de cuvânt. Este o situaţie disperată şi, în acelaşi timp, absurdă”, spune bunicul fetiţei, Ioniţă Dumitru. 

Dacă nu veţi rămâne indiferenţi la suferinţa unui copil atât de greu încercat puteţi să faceţi o donaţie, oricât de mică, în următoarele conturi: RO86BRDE180SV29326301800 RON; RO79BRDE180SV44187811800 Euro ( titular de cont Cristiana Anghel).   


 

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite