Or Meir a fost arestat din cauza tatălui său

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Or Meir, fiul lui Nati Meir, fostul candidat la preşedinţie şi fost deputat PRM a fost arestat, ieri, la Galaţi, pentru 29 de zile. Din câte se pare, cea care l-a denunţat a fost Georgeta Crăiţă, aceiaşi femeie care l-a denunţat şi pe avocatul clanului Geamănu

Potrivit DNA, Or Meir este acuzat de complicitate la trafic de influenţă şi complicitate la cumpărare de influenţă, ambele în formă continuată.
Conform avocatei lui Or Meir, Violeta Podolianu, tânărul a fost rugat de Nati Meir să se întâlnească cu o anumită persoană, pentru a primi suma de 20.000 de euro.


„Este un copil, care a picat pur şi simplu la mijloc. A fost rugat de tatăl lui să se întâlnească cu anumite persoane şi de-abia ieri noapte (n.r joi), în momentul în care a fost luat de acasă de Poliţie şi-a dat seama de gravitatea faptei sale", a explicat avocata.


Singur în lume


Or Meir rămăsese singur în România, mama sa naturală fiind stabilită de mai mulţi ani în Israel, în timp ce tatăl său, Nati Meir, este închis pentru înşelăciune.


„Mama sa nici măcar nu ştie ce s-a întâmplat. Rămâne de văzut cum o voi anunţa. Or a fost adus la Galaţi doar cu hainele de pe el. Trebuie să văd cum îi voi face rost de ceva de îmbrăcat, de pachet şi de toate cele trebuincioase", a mai spus avocata.


Procurorii DNA Galaţi îl acuză pe Meir Junior pentru complicitate la trafic de influenţă şi complicitate la cumpărare de influenţă, ambele în formă continuată.


„În cursul lunii aprilie 2010, Or Meir a ajutat o altă persoană să pretindă suma de 115.000 euro şi a primit pentru acea persoană, de la un denunţător, suma de 20.000 euro, în scopul exercitării de către persoana respectivă, a influenţei sale asupra unor magistraţi-judecători, pentru ca aceştia să dispună revocarea măsurii de arestare preventivă şi judecarea, în stare de libertate, respectiv condamnarea la pedepse cu suspendarea executării, în cazul mai multor persoane judecate în dosare aflate pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie",
afirmă DNA.


De altfel, Or Meir a fost prins în flagrant, în timp ce primea banii.


„El nici nu ştia despre ce este vorba. De fapt s-a încheiat un contract de împrumut şi, în timpul tranzacţiei s-au pus nişte întrebări cheie, care au dus la arestarea lui", a mai declarat avocata.


Or Meir a primit mandat de arestare pe 29 de zile.


Conexiuni cu cazul Teodorescu


Interesant că denunţător în caz este Georgeta Crăiţă, aceeaşi persoană care a fost piesă de bază şi în arestarea avocatului Sever Teodorescu, nimeni altul decât avocatul clanului interlop Geamănu.

Teodorescu a fost arestat tot la Galaţi şi tot în legătură cu promisiunea de mituire a aunor judecători.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite