Megascandal la Baroul Galaţi. Avocaţii acuză că li s-ar fi furat banii din cotizaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de avocaţi a reclamat la ANAF raportul întocmit de Barou privind situaţia financiară a instituţiei. Uniunea Naţională a Barourilor din România ezită să clarifice situaţia după ce ANAF a cerut un punct de vedere în acest caz.

Avocaţii gălăţeni susţin că nu au fost informaţi cu privire la situaţia financiară reală a Baroului Galaţi şi nici dacă s-au efectuat plăţile la zi pentru pensii şi asigurările sociale de sănătate.

Pentru că de la conducerea Baroului nu au aflat ce se întâmplă cu cotizaţiile lor, avocaţii gălăţeni au sesizat ANAF pentru efectuarea unor verificări. Aici lucrurile se pare că s-au împotmolit pentru că ANAF a cerut ca Uniunea Naţională a Barourilor din România (UNBR) să facă propria investigaţie, or asta nu s-a realizat.


Am încercat să-l contactam pe preşedintele UNBR, dar acesta este în concediu, iar secretara ne-a precizat că după ce acesta se va întoarce, se va lua o decizie în privinţa sesizării care vizează Baroul Galaţi.


„Este inacceptabil aşa ceva. Mai întâi ni s-a spus că s-a trimis o adresă la Baroul Galaţi prin care li se cere explicaţii, dar secretara noastră nu a primit nimic", ne-a declarat Domnica Toader, unul din avocaţii care au semnat sesizarea către ANAF.

Citeşte amănunte în ediţia locală de Galaţi-Brăila a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a „Adevărul" (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite