Medicii fără rezidenţiat nu au loc în spitalele gălăţene deşi s-a dat startul la angajări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unităţile sanitare sau cabinetele medicilor de familie pot angaja începând de astăzi medici care nu au promovat examenul de rezidenţiat, după ce luni a fost publicată în Monitorul Oficial Metodologia privind încadrarea şi activitatea medicului cu competenţe limitate.

Este vorba despre absolvenţii facultăţilor de medicină, începând cu promoţia 2005, care nu au promovat concursul de rezidenţiat şi care se pot angaja ca medici cu competenţe limitate în unităţi sanitare publice şi private, precum şi în cabinetele medicilor de familie, cu contract individual de muncă.

În cazul spitalelor gălăţene, niciunul dintre ele nu pare să aibă loc sau bani de salarii pentru medicii fără recunoaştere profesională.

“Noi nu putem angaja decât medici de specialitate. Aceşti absolvenţi de facultate fără rezidenţiat nu au ce face la noi. Nu au loc. Nici dacă am vrea şi am avea bani să angajăm unul doi medici tineri,absolvenţi de facultate, nu am putea”, spune Mihaela Debita, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Galaţi.

La Spitalul de Urgenţă, situaţia este şi mai tristă pentru mediciniştii absolvenţi care speră la un loc de muncă.  În ciuda competenţelor limitate şi deci ale unor salarii mai mici decât ale colegilor rezidenţi, şansele lor de a fi angajaţi sunt aproape nule.

“Nu avem fonduri pentru aşa ceva. Nu ne permitem. În situaţia în care ar fi avea banii necesari la fondul de salarii am prefera să angajăm personal auxiliar sau asistente. Avem mare nevoie şi de medici specialişti. În primul rând însă ne macină numărul mic al îngrijitoarelor”, spune Călina Lazarovici, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite