Galaţi:Medicii de familie de la Spitalul Judeţean, mutaţi în locul grădiniţelor de la parterul unor blocuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După 40 de ani de activitate în cabinetele de la parterul Ambulatoriului de specialitate a Spitalului de Urgenţe, cei 10 medici de familie care lucrează acolo au primit somaţii să părăsească spaţiile. Decizia aparţine conducerii spitalului şi Consiliului Judeţean, instituţia în a cărui subordine se află unitatea sanitară la ora actuală.

Motivul care stă la baza acestei notificări este faptul că spaţiile respective vor fi folosite pentru desfăşurarea unor activităţii specifice unui spital de urgenţă. 

Primarul Dumitru Nicolae a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că mutarea medicilor de familie se va face în locul grădiniţelor, de la parterul unor blocuri.

Astfel, odată cu finalizarea în cursul lunii august a lucrărilor la Grădiniţa 58, un număr de două grădiniţe care funcţionează la parterul unor blocuri vor fi transformate în cabinete medicale. În incinta fiecăreia din cele două unităţi de învăţământ vor fi amenajate câte 5 cabinete.

„Cele două grădiniţe 13 şi 58,  aflate la parter de bloc, vor fi desfiinţate şi se vor transforma în cabinete medicale pentru medicii de familie care vor fi mutaţi de la Spitalul Judeţean. Acolo mai avem o singură problemă: la Spitalul Judeţean mai sunt şi alte cabine medicale pentru care nu am găsit încă o rezolvare. Nici nu este sarcina noastră, dar trebuie să ne gândim la asta. Mă voi duce în fiecare săptămâna la grădiniţele astea pentru că vreau să rezolvăm problema”, a spus primarul. 

Medicii şi pacienţii sunt revoltaţi

Medicii refuză să-şi părăsească cabinetele:„Ce poate fi mai important decât 25.000 de pacienţi ? Conducerea spitalului face presiuni asupra noastră de ani buni. Nu vom pleca de aici niciodată ! Vor să mute Expertiza Muncii aici dar aceasta nu aparţine Ministerului Sănătăţii. Ce să caute aici ? Noi de ce funcţionăm ilegal?", se întreabă retoric dr. Comănescu Mioara, unul dintre medicii de familie.

Oamenii înscrişi pe listele acestor medici şi care vin acolo de peste 30 de ani, spun că nu vor accepta ca medicii lor de familie să fie evacuaţi. 

„Vom bloca intrarea. Nimeni nu se atinge de aceşti medici. Venim aici de zeci de ani", spune Florica Caliap, una dintre paciente. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite