Galaţi: Medic graţiat după ce a fost găsit vinovat de moartea unei femei însărcinate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Medic graţiat după ce a fost găsit vinovat de moartea unei femei însărcinate
Galaţi: Medic graţiat după ce a fost găsit vinovat de moartea unei femei însărcinate

După peste10 ani de judecată, doctorul Mihai Stoica a fost condamnat la o pedeapsă simbolică de doi ani de închisoare pentru că vorbea la telefon în loc să se afle în blocul operator, unde o pacientă murea pe masa de operaţie.

Zenovia Dragomir a fost internată în data de 19 septembrie 1999 în secţia Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Judeţean din Galaţi. Medicii au stabilit ca femeia să nască prin cezariană, dar în timpul operaţiei, doctorul anestezist Mihai Stoica a părăsit sala de operaţie după ce a fost sunat pe telefonul mobil.

Colegii de breaslă au încercat să îl găsească atunci când  starea gravidei s-a agravat, dar nu au reuşit să dea de el pentru a putea interveni la resuscitarea pacientei. Doctorul Stoica a revenit în sala de operaţii abia când colegii săi constatau decesul Zenoviei Dragomir.

Medicii au reuşit să salveze copilul născut prin cezariană, care a împlinit recent 10 ani. Anestezistul a fost trimis în judecată sub acuzaţia de ucidere din culpă după ce procurorii au stabilit că femeia putea supravieţui dacă acesta nu ar fi părăsit sala de operaţie.

Familia Zenoviei Dragomir este nemulţumită de hotărârea instanţei gălăţene. Stan Dragomir, soţul gravidei care şi-a găsit sfârşitul pe masa de operaţie, ne-a declarat că, pe undeva, era de aşteptat să se întâmple aşa ceva: “La cât a durat procesul…Nu sunt mulţumit de hotărâre. O să facem recurs. Să fie graţiat după ce a omorât un om…”.

Daune morale şi pensie de întreţinere pentru copii

Marţi, 27 octombrie, Judecătoria Galaţi a finalizat procesul după mai bine de un deceniu de la începerea lui. Decizia instanţei a fost una cel puţin surprinzătoare.

Doctorul Mihai Stoica a primit doi ani de închisoare cu suspendare, iar pentru ca tacâmul să fie complet, pedeapsa a fost în întregime graţiată.

Contactat de noi, doctorul Stoica a refuzat să facă vreun comentariu până la finalizarea definitivă a procesului.

Colegiul Medicilor l-a sancţionat pe doctorul Stoica pentru  ceea ce s-a întâmplat atunci, dar nu cred că trebuia să se ajungă în penal. De atunci, a avut o conduită exemplară şi cred că acesta este scopul unei sancţiuni aplicate”, ne-a declarat preşedintele Colegiului Medicilor Galaţi, dr. Dumitru Cristea.

Singura consolare a familiei este aceea că anestezistul a fost obligat, în solidar cu Spitalul Judeţean “Sfântul Apostol Andrei”, unde este în continuare angajat, să plătească daune morale în cuantum de 30.000 de lei şi 12.500 de lei ca despăgubiri materiale.

Copii Valentin Roberto şi Nicoleta Diana vor primi pensii de întreţinere de 200 de lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite