Mediatorii romi condamnă fiţele de ţigani cu bani!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Romii care conduc fără permis maşini neînmatriculate au intrat în colimatorul mediatorilor din primării care cer ajutorul Poliţiei Judeţului.

Mai mulţi mediatori pentru romi, printre care şi cel de la Barcea, sunt din ce în ce mai nemulţumiţi de “fiţele” unor membri ai etniei lor care depăşesc orice limită a legii şi a bunului simţ.

“De ani de zile inconştienţi din etnia noastră circulă prin localitate fără permis de conducere sau conduc maşini fără numere de înmatriculare. Am informat poliţistul din comună de nenumărate ori despre acest lucru, dar mi-a spus ba că nu poate face nimic, ba că nu-i găseşte pe indivizii respectivi”, declară Maricel Căluian, expert pentru romi la primăria Barcea.

Acesta mai spune că a cerut de mai multe ori conducerii Poliţiei Judeţului să desemneze pe cineva care să încerce să impună aplicarea regulilor de circulaţie, însă a trecut un an şi n-a venit nimeni.
Mai mult, nici Poliţia din localitate şi nici Primăria nu s-a îngrijit deloc de semnalizarea rutieră. Poliţiştii spun că nu ştiu nimic despre situaţia de la Barcea.

“La nivelul Serviciului Poliţiei Rutiere Galaţi nu s-a primit o astfel de solicitare. Noi monitorizăm însă aceste situaţii şi vom lua măsurile ce se impun”, spune comisarul şef Viorel Cojocaru de la Serviciul Poliţie Rutieră Galaţi.

Situaţia este asemănătoare şi la Toflea şi la Iveşti, ambele localităţi cu populaţie majoritară romă.

VOX – „Inconştienţi din etnia noastră circulă prin localitate fără permis de conducere sau conduc maşini neînmatriculate” Maricel Căluian, mediator


Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite