Meciul răzbunării pentru Oţelul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oţelul - FC Vaslui se joacă astăzi de la ora 17.00 sub presiunea amintirilor de acum doi ani. Cei de la Oţelul vor să plătească poliţele din 2008, când FC Vaslui le-a răpit dreptul de a juca în cupele europene prin decizii controversate ale comisiilor din federaţie

Drumul celor de la FC Vaslui spre locul doi, de Liga Campionilor, trece astăzi prin Galaţi. Escală din penultima etapă, într-o staţie mai mult decât ostilă. Praful de puşcă provine din tolba cu amintiri a celor de la Oţelul. Suporteri, directorul general, antrenorul, jucătorii, toţi au câte ceva de răzbunat când în faţă le iese gruparea finanţată de Adrian Porumboiu, cel mai hulit nume în oraşul de la Dunăre în primăvara şi vara din 2008.

„Ce a fost acum, cu punctele pierdute de Rapid, e copilărie pe lângă ce ne-au făcut nouă acum doi ani. Cea mai mare japcă din fotbalul românesc în ultimele decenii", reaminteşte Marius Stan, directorul general de la Oţelul. El oricum avea un conflict vechi şi aprig cu Porumboiu, de pe vremea când lucra chiar pentru echipa fostului arbitru vasluian, iar episodul din 2008 nu a făcut altceva decât să-l întreţină.

Fotbalul comisiilor
Pe 15 martie 2008, Oţelul - FC Vaslui se termina la egalitate, scor 1-1, rezultat în urma căruia echipa gălăţeană ar fi obţinut dreptul de a juca în Cupa UEFA Intertoto. Oţelul obţinuse de la Comisia de Apel reducerea de la două etape la una singură, deja efectuată, pentru jucătorii Janos Szekely şi Gabriel Paraschiv. Având drept de joc de la respectiva comisie şi legitimaţiile celor doi, Oţelul i-a trimis în teren în partida respectivă.

FC Vaslui a făcut memoriu după meci, cazul a fost judecat tot de Comisia de Apel, care de data aceasta a decis invers, că cei doi jucători nu ar fi avut drept de joc, deşi tot aceeaşi comisie, dar în altă componenţă, îl acordaseră înainte de meci. Şi victorie la masa verde, 0-3 în favoarea FC Vaslui. Scandalul a continuat, Oţelul s-a adresat Curţii de Arbitraj pentru Fotbal, membrii acesteia au fost ameninţaţi de către Porumboiu, conform lui Marius Stan, cu acţiuni în instanţa civilă şi până la urmă tot vasluienii au avut câştig de cauză.


A urmat un alt episod, FC Vaslui a folosit şase jucători străini, unul mai mult decât permitea regulamentul, într-o partidă ulterioară, cu Pandurii Tg. Jiu. FRF şi LPF nu au sesizat comisiile şi gruparea vasluiană a rămas nesancţionată, FC Vaslui a mers până în Cupa UEFA, iar Oţelul a rămas pe dinafara cupelor europene.


Marius Stan: „Nu pot uite cât am pătimit!"

Directorul general al FC Oţelul, Marius Stan, mizează pe dorinţa de revanşă a jucătorilor care erau în lot şi la episodul de acum doi ani. „Nu pot uita cât am pătimit atunci, sper ca nici jucătorii care au rămas la noi de atunci să nu fi uitat", a declarat Stan.

Meci special şi pentru Dorinel Munteanu

Antrenorul Oţelului, Dorinel Munteanu, se afla pe banca tehnică a vasluienilor la meciul cu cântec din 2008. „N-am apucat să profit şi eu", a spus Munteanu, care a plecat cu scandal de la Vaslui. A fost acuzat de Porumboiu că a blătuit un meci pierdut acasă cu Steaua, motiv pentru care l-a dat în judecată pentru calomnie pe finanţatorul din Vaslui. „Procesul e ca şi câştigat, acum trebuie să câştig şi pe teren", a spus Munteanu. Un meci special şi pentru antrenor, care a pregătit în mod aparte meciul de astăzi. Neagu nu a fost folosit etapa trecută, Antal a intrat abia pe final, tocmai pentru a nu risca vreun cartonaş galben care să-i aducă în stare de suspendare pentru acest joc, astfel că Dorinel Munteanu are tot lotul la dispoziţie.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite