Liga Studenţilor din Galaţi a reuşit să-l convingă pe rectorul Universităţii "Dunărea de Jos" să reducă taxa de înmatriculare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce au ameninţat cu proteste, membrii Ligii Studenţilor din Galaţi au reuşit ieri să obţină o primă victorie în disputa cu conducerea Universităţii „Dunărea de Jos".

După mai bine de două ore de negocieri, în care rectorul Viorel Mînzu le-a explicat studenţilor că „nu se agaţă de această taxă", dar că este o sursă importantă pentru veniturile proprii ale universităţii, s-a stabilit ca studenţii să plătească 30 de lei pentru întregul ciclu de studii.

Suma va fi percepută atât studenţilor „de la buget", cât şi celor de la formele de învăţământ „cu taxă".

„Noi am cerut eliminarea ei, dar până la urmă am fost de acord şi cu această formulă. Presiunea financiară de pe studenţi scade drastic din acest moment. Potrivit deciziei luate în în ultima şedinţă a Senatului, studenţii de la buget ar fi trbuit să plătească, la începutul fiecărui an de studiu, câte 100 de lei. Vă daţi seama, cei de la Medicină, de exemplu, ar fi trebuit să plătească 600 de lei, ceea ce era foarte mult", spune preşedintele Ligii Studenţilor, Dorin Coteţ.

Studenţii au reuşit să-l convingă pe Viorel Mînzu să reducă şi regia de cămin cu 10%, dar şi să revizuiască sistemul de credite necesare promovării anilor universitari.

Pentru a deveni act în regulă, propunerea rectorului Viorel Mînzu trebuie validată şi de Senatul universităţii.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite