Derbi pentru Liga Campionilor, deseară, pe Bega, între liderul campionatului şi secondanta acestuia: Poli Timişoara – Oţelul Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fază de joc dintr-un meci Oţelul Galaţi-Poli Timişoara
Fază de joc dintr-un meci Oţelul Galaţi-Poli Timişoara

Partida de la Timişoara poate avea o importanţă colosală pentru viitorul uneia dintre cele două combatante. Cine câştigă se poate apropia de gloria şi banii mulţi ai Ligii Campionilor.

Derbiul campionatului. Altfel nu poate fi catalogată partida din această seară dintre Poli şi Oţelul decât de cei care nu mai pot vedea ce fel arată clasamentul în primele sale două poziţii, orbiţi de istorie şi tradiţii, de obişnuinţa de a vedea aşa zişii "granzi" implicaţi în asemenea partide.

Poli Timişoara, echipa de pe locul doi, va întâlni pe teren propriu, în penultima etapă a turului Ligii I, echipa ce se află cu patru puncte în faţa sa, liderul campionatului - Oţelul. Cine va câştiga ar putea avea şansa ca la mijlocul anului viitor să-şi amintească despre acest joc ca "cel care ne-a dus în Liga Campionilor".

Antrenorul Oţelului, Dorinel Munteanu, ştie că dacă nu pierde acest meci ar avea garantat primul loc la finalul turului şi i-ar da şanse uriaşe să intre în vacanţa de iarnă în postura de lider, după ce vor avea loc şi cele două meciuri ale returului programate în acest an.

"Cu siguranţă este un meci foarte important, pentru că se întâlnesc ocupantele primelor două poziţii din clasament. Unora poate nu le convine, dar vom încerca să stăm cât mai mult acolo sus şi să-i obişnuim cu acest lucru. Important este să nu pierdem acest meci, chiar şi numai un punct luat de pe Bega cu un rezultat de egalitate ar însemna enorm pentru noi" a precizat Munteanu.

Echipa gălăţeană a plecat cu autocarul până la Bucureşti şi de acolo cu avionul, până la Timişoara. Dorinel Munteanu are tot lotul la dispoziţie pentru acest meci.

De partea cealaltă, Cosmin Contra, antrenorul echipei timişorene, nu poate conta pe accidentaţii Mansour, Curtean, Bourceanu, Scutaru, Magera.

"Nu este un meci decisiv, e doar etapa a 16-a. E doar un joc important pentru a rămâne acolo sus şi să ne apropiem de liderul clasamentului. Oţelul este, din punctul meu de vedere, un lider incontestabil. O echipă precum era Dorinel Munteanu ca jucător, cu spirit de sacrificiu şi care nu se opreşte din alergat niciodată", a spus Contra.

Partida FC Timişoara - Oţelul Galaţi va fi arbitrată de Ovidiu Haţegan (central) - Eduard Dumitrescu şi Dorin Mudura (asistenţi) şi se va disputa duminică, de la ora 20.30, în etapa a XVI-a a Ligii I. Meciul va fi televizat în direct de Digi Sport.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite