Galaţi: Maşini neînmatriculate şi şoferi fără permis pe străzile din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Maşini neînmatriculate şi şoferi fără permis pe străzile din judeţ
Galaţi: Maşini neînmatriculate şi şoferi fără permis pe străzile din judeţ

Poliţiştii de frontieră gălăţeni din cadrul Departamentului de Sprijin Operativ al IJPF Galaţi au depistat pe străzile din Galaţi un autoturism neînmatriculat şi un altul ale cărui documente erau falsificate. În plasa poliţiştilor au căzut şi doi gălăţeni care conduceau maşini fără a avea permis

Poliţiştii din cadrul Detaşamentul de Sprijin Operativ al I.J.P.F. Galaţi au reţinut în zona Port Bazinul Nou de pe str. Basarabiei din mun. Galaţi, autoturismul marca Renault Express, înmatriculat în Spania, condus de cetăţeanul român, B. Ionuţ, în vârstă de 22 ani, domiciliat în mun. Bârlad, jud. Vaslui.

Deoarece existau suspiciuni cu privire la faptul că seria de şasiu înscrisă în certificatul de înmatriculare nu corespunde cu seria identificată fizic pe autoturism, persoana a fost condusă la sediul I.J.P.F.Galaţi, în vederea continuării cercetărilor.

„Au fost efectuate cercetări suplimentare în Spania, prin Punctul de Contact Oradea, fiind informaţi că autoturismul marca Renault Express nu este înregistrat în bazele de date pentru înmatriculări vehicule” a precizat purtătorul de cuvânt al IJPF Galaţi, inspectorul Marcel Antohe.
 

Poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal, tânărul fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

Tot în cadrul unei acţiuni specifice, lucrători din cadrul Detaşamentului de Sprijin Operativ al I.J.P.F. Galaţi, au oprit pentru control pe raza  mun. Galaţi, pe Faleza Superioară a Dunării,  autoturismul marca BMW, înmatriculat în România, condus de cetăţeanul român,  D. Marius, în vârstă de 32 ani şi domiciliat în jud. Vrancea.

În urma cercetărilor efectuate la sediul I.J.P.F. Galaţi, au fost constatate neconcordanţe între certificatul de înmatriculare prezentat pentru control şi fişa de identificare R.A.R. a autoturismului.

Din verificările efectuate de către ofiţerul specialist din cadrul I.J.P.F. Galaţi, împreună cu lucrătorii R.A.R. din Galaţi, a reieşit că seria motorului prezintă modificări ale caracterelor alfa numerice, observându-se  intervenţii mecanice.
Bărbatul este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi furt, iar autoturismul în cauză, în valoare de 84.990 lei a fost indisponibilizat la sediul I.J.P.F. Galaţi în vederea continuării cercetărilor.

La volan fără permis

Un echipaj din cadrul Sectorului P.F. Oancea aflat în misiune pe DN 26 pe raza localităţii Cavadineşti, judeţul Galaţi, a oprit pentru control autoturismul marca Dacia 1310, condus de cetăţeanul român H. Claudiu-
Jenică, de 23 ani, domiciliat în localitatea Cavadineşti, judeţul Galaţi.

În urma verificărilor efectuate a rezultat că şoferul autoturismului nu poseda permis de conducere.

Tânărului i s-a intocmit dosar penal, fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a  unui  autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Un alt caz este cel al unui tânăr depistat la volanul unui autoturism pe raza comunei Oancea.

În urma verificărilor efectuate a rezultat că tânărul în vârsta de 28 ani are  permisul de conducere suspendat.      
Persoana în cauză este cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei permis de conducere i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.


 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite