Galaţi: Maşini cu duiumul, locuri de parcare insuficiente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lipsa locurilor de parcare este o problemă cu care mulţi şoferi gălăţeni se confruntă de ani de zile, deoarece numărul autoturismelor creşte ameţitor de la un an la altul.

În municipiul Galaţi sunt  aproximativ  70.000 de maşini, la care se mai adaugă circa 6.000 care au fost luate în leasing, şi doar 6.000 de locuri de parcare.

În acest moment, se lucrează la 250 de locuri de parcare, amplasate în patru dintre cele mai aglomerate zone ale Galaţiului. Conform viceprimarului Nicuşor Ciumacenco, au fost deja finalizate 50 de locuri pe str. 1 Decembrie 1918  (au costat 108.000 lei), şi alte 70 de locuri pe str. Siderurgiştilor (125.000 de lei).

În curs de realizare sunt 25 de locuri pe str. Fagului (50.000 de lei) şi 140 de locuri pe str. Furnaliştilor ( 225.000 de lei), în ambele zone termenul de finalizare fiind de aproximativ o lună. Problema locurilor de parcare este, totuşi, departe de a se rezolva.

O soluţie viabilă ar fi parcările supraetajate. În viitorul apropiat, pentru a rezolva deficitul de locuri de parcare, municipalitatea doreşte desfiinţarea garajelor şi înlocuirea lor cu parcări supraetajate.

Zonele unde se vrea ridicarea parcărilor supraetajate sunt: vecinătatea Liceului “Mihail Kogălniceanu” din Ţiglina I, în zona Grădinii Botanice de pe Faleza Dunării, în cartierul Aviaţiei – pe locul fostului restaurantul Baltimore, pe strada Domnească - unde sunt două variante de locaţii (sala de box şi zona de la intersecţia străzilor Primăverii cu Domnească), şi într-o locaţie nespecificată din cartierul Ţiglina I.

 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite