Marius Stan explică scăderea de formă a trupei de la Galaţi: „Oţelul nu este Barcelona!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficialul gălăţean admite că formaţia sa are destule defecte şi că şansele la titlu au scăzut după eşecurile de la Târgu-Mureş şi Braşov. Marius Stan explică de ce Oţelul suferă: „Nu poţi să transformi peste noapte nişte jucători de mijlocul campionatului în unii care să fie campioni“.

„Adevărul": Ce se întâmplă cu Oţelul?

Marius Stan
: Nu mi se pare nimic deosebit. Nu poţi să câştigi mereu. Nu suntem Barcelona sau Real Madrid. Nici măcar ele nu reuşesc acest lucru, darămite noi. Păi, cine e Oţelul Galaţi? Să fim serioşi! Ne cunoaştem condiţia şi limitele.

Totuşi, care ar fi cauzele acestui recul? În tur păreaţi o echipă mai solidă...

Nu ne-am schimbat, ba, dimpotrivă, pregătirea de iarnă a fost făcută excepţional. Continui să cred că fizic şi tactic suntem cel mai bine pregătiţi din Liga I. Dar nu poţi să transformi peste noapte nişte jucători de mijlocul campionatului în unii care să fie campioni. Mental vorbind. Lucrăm la asta, dar e greu.

Aveţi ceva să-i reproşaţi lui Dorinel Munteanu?

Ar fi culmea. Văd că unii tot încearcă să bage zâzanie între noi, cum că ne contrazicem în declaraţii. El a făcut foarte bine că a spus că obiectivul de la începutul campionatului a fost Liga Europa. A mai luat din presiunea de pe jucători. Am fi însă ipocriţi să declarăm că nu vrem titlul, când noi suntem pe primul loc. Trebuie să fii tâmpit să spui că ţinta ta e locul cinci, când tu eşti pe locul întâi...

După ultimele rezultate, au scăzut şansele Oţelului la câştigarea campionatului?

Normal. Dar poate e mai bine aşa. Primul loc în clasament obligă mai mult decât locul secund, de pe care urmăreşti liderul.

Rivalii au început să vă ironizeze. Gigi Becali a spus că nu veţi putea ţine pasul...

Mă aşteptam să vină şi aceste atacuri. Doar e primul an în care suntem atât de periculoşi. Am văzut că unii fac tot felul de scenarii, cu Neţoiu sau mai ştiu eu cu cine. Nu pot decât să mă bucure aceste lucruri. Toată atenţia care ni se acordă înseamnă că inspirăm teamă, că adversarilor le e frică de noi. Le transmit să nu stea liniştiţi, le vom mai provoca multe insomnii de-acum încolo!

"Noi vrem titlul. Trebuie să fii tâmpit să spui că obiectivul e locul cinci, atunci când tu eşti pe primul loc."
Marius Stan
director general Oţelul

Dorinel vorbeşte de „accidente"

Antrenorul gălăţenilor nu se îngrijorează de forma mai slabă pe care o traversează echipa sa şi este convins că Oţelul poate cuceri titlul. „Nu sunt supărat pe băieţi, nu voi lua nicio măsură împotriva lor. Normal, vom analiza prestaţia de la meciul cu Braşovul, însă eu ştiu că astea sunt doar accidente. În fotbal mai prinzi şi zile proaste. Eu zic că suntem în grafic şi că avem forţa să câştigăm campionatul", a punctat Dorinel Munteanu. În cele cinci meciuri din 2011, Oţelul a adunat nouă puncte  din 15 posibile.

Program infernal

Pentru Oţelul urmează o perioadă de foc. Gălăţenii vor întâlni FC Vaslui (acasă), Urziceni (deplasare), Steaua (deplasare) şi Dinamo (acasă). „Dacă ieşim cu bine din acest program, şansele noastre la titlu cresc", a punctat Marius Stan.

1-0

FC Braşov: Hăisan- Ad. Rusu (Di Stefano 84), Gaucho, Oros, Cr. Ionescu, Viveiros (Hadnagy 66), Ilyeş, Toloza, Cristescu, Chipciu – Teixeira (Williams 91). Antrenor: Antonio Conceiçao
Oţelul Galaţi: Grahovac - Râpă, Costin, Perendija, Sălăgeanu - Giurgiu, Neagu (Pena 75), Iorga (Antal 57), Viglianti, S. Ilie (Ochiroşii 40) - Paraschiv. Antrenor: Dorinel Munteanu

Gol: Ilyeş 89
Stadion „Tineretului“: 7.500
Arbitru: Marius Avram

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite