Galaţi: Marius Mihai este fondatorul trupei Hathor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 A  început să cânte la chitară din copilărie, instrument pentru care a făcut o pasiune. Crede că este foarte greu să rezişti pe piaţa muzicală din România.

A învăţat să cânte la chitară pe estrada Casei Pionerului, iar doi ani mai târziu  a devenit elevul artistului gălăţean Aurel Moldovan. A continuat să cânte pe estradă până după Revoluţie, apoi împreună cu câţiva colegi a înfiinţat trupa SYR (Strange Young Rocker).

„Pe vremea lui Ceauşescu lumea era ahtiată după muzică. Ne plimbam non-stop în ţară, mergeam în tabere, aveam concerte tot timpul. Era mult mai bine ca acum. Erau sălile pline, se dădeau bilete gratuite sau subvenţionate”, povesteşte Marius.

Trupa „SYR” a rezistat până în anul 1995, când o parte dintre membri au decis să urmeze un alt drum  în viaţă. Marius nu a putut rezista prea mult fără muzică şi, la puţin timp, a înfiinţat trupa Hathor, cu care a obţinut multe diplome la festivalurile din ţară. Formaţia există de 15 ani, timp în care a devenit una dintre cele mai reprezentative formaţii de „metal” din Galaţi. 

De-a lungul timpului, componenţa trupei s-a tot schimbat. „Când te maturizezi, apar tot felul de discuţii. Probleme au fost tot timpul cu componenţa, deoarece timpul trece, oamenii se schimbă, iar pentru unii dragostea pentru muzica dispare. Din formula din 1995 sunt singurul membru rămas pe baricade”, ne-a spus Marius Mihai, zis şi ”Nagzul”.

A compus zeci de melodii, din păcate pe foarte multe nu a avut posibilitatea să le înregistreze. „Cam 90% din ceea ce înseamnă muzică şi versuri mă ocup eu.  Am cântat tot timpul piesele despre care am zis că sunt bune, nu am avut piese de umplutură.

Cover-uri nu prea mi-a plăcut să fac.  Mi-aduc aminte că, în liceu, o colegă de clasă a fost selectată pentru Şcoala Vedetelor. Nu avea bani pentru o piesă, iar diriginta noastră s-a gândit să o compun eu. Piesa a avut succes, iar Adi Despot chiar mi-a propus să mai compun”, povesteşte Marius.

În prezent, împreună cu ceilalţi membri ai trupei Hathor,  se pregăteşte să lanseze şi un nou material discografic.  «Am găsit o casă de discuri din Galaţi.

Sperăm ca album să fie gata anul acesta. Am muncit mult şi merităm acest lucru, însă totul depinde de bani. Tema principală rămâne „Lord of the Rings”. Vor fi texte pline de „glorie” şi „onoare”», a adăugat Marius.

Tânărul muzician consideră că este foarte greu să rezişti pe piaţa muzicală din România. „Nu există bani, susţinere. Trebuie să te descurci singur. Nu sunt posturi de radio să promoveze acest tip de muzică”, susţine el.
Pe lângă muzică, cealaltă pasiune a sa este turismul.

Întrebări şi Răspunsuri:

Vă cunoaşte lumea în Galaţi?

„Da, în special cei care ascultă rock. În 15 ani generaţiile s-au tot schimbat. Noi când am înfiinţat formaţia, tinerii din ziua de azi aveau doi-trei ani, acum vin la concertele noastre. Este uimitor. Acum am lăsat-o mai moale cu concertele, dar vrem ca din toamnă să revenim”.

Renunţi vreodată  la muzică?

„Nu. Muzica e totul. Trist e că nu primim niciun fel de sprijin de la autorităţi.Trebuie să ne descurcăm singuri. În alte ţări, primăria îţi dă gratis sală de repetiţii, te ajută cu promovarea. La noi, au doar pretenţia ca la ziua oraşului să cânţi gratis jumătate de oră”.

Ce-i place:

Îmi place muzica bună, nu cea copy-paste. Îmi face plăcere să cunosc oamenii inteligenţi, cu care pot discuta ceva. Iubesc tot ceea ce ţine de natură, muntele, sportul, pescuitul. Îmi place să merg cu prietenii la Cotul Pisicii, o zonă sălbatică şi extrem de frumoasă.

Ce nu-i place:

Nu-mi place tendinţa de manelizare în muzică şi gândire. Detest pe cei care trăiesc degeaba, doar să bea şi să mănânce. Nu-mi plac falsele valori şi faptul că tinerele talentele nu sunt promovate deloc la noi în ţară.

Profil
Născut.17 noiembrie, 1977, Galaţi

Ocupaţie. agent turism

Facultate: THR Bucureşti

Familie. necăsătorit

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite