Maraton teatral la “Dramaticul” gălăţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scenă din piesa “Hora Iubirilor”. Foto: Bogdan Nistor
Scenă din piesa “Hora Iubirilor”. Foto: Bogdan Nistor

Actorii vor juca trei piese, printre care şi cea mai nouă realizare a lui Ţino Geirun - Hora Iubirilor - un exerciţiu emoţionant şi spiritual specific austriac. Toate piesele vor începe la ora 19.00.

Nu mai puţin de trei piese vor fi puse în scenă vineri, sâmbătă şi duminică la Teatrul Dramatic „Fani Tardini" din Galaţi.

Vineri, de la ora 19.00, actorii dramaticului gălăţean vă invită la „Zăpezile de altădată", de Dumitru Solomon, în regia lui Mircea Cornişteanu. Amatorii de teatru de calitate pot vedea actorii gălăţeni jucând într-o comedie romantică, plină de savoare şi adevăr, câteodată chiar prea mult adevăr!

„Spectacolul prezintă povestea de dragoste a unui cuplu la diverse vârste sub forma unei călătorii în timp, oferită de... o statuie din parc, care încearcă să-i facă pe tinerii îndrăgostiți să deschidă ochii și să înțeleagă că dragostea adevărată nu există și nu rezistă în timp. Veți fi alături de cei doi îndrăgostiți «el» și «ea» în lupta lor de a demonstra contrariul. Dacă vor reuși sau nu, rămîne să decoperiți împreună cu ei", spune secretarul artistic al teatrului, Mona Sandu.

Sâmbătă, de la aceeaşi oră 19.00, pe scena „Dramaticului" vor urca Liliana Lupan, Corina Căpăţână, Stelian Stancu, Gabriel Constantinescu, Ciprian Braşoveanu şi Dan Căpăţână pentru a juca în „Petrecerea", de Harold Pinter.

Petrecerea este o piesă din repertoriul universal clasic, o piesă reprezentativă pentru teatrul absurdului şi, din această perspectivă, spectatorul n-ar trebui să fie deloc surprins de ceea ce propune regizorul Cătălin Vasiliu ca rezolvare a diverselor situaţii impuse de autor.

În fine, duminică, tot de la ora 19.00, va fi pus în scenă cel mai nou spectacol regizat de Ţino Geirun: „Hora iubirilor", de Arthur Schnitzler.

Spectacolul este un exerciţiu emoţionant şi spiritual specific austriac. Începutul şi finalul sunt triste, dar între cele două momente scenele sunt comice. Acest tip de piesă nu prea se practică în România, unde o comedie este o comedie de la început până la sfârşit. Din distribuţie fac parte Oana Preda Gheorghe, Ciprian Braşoveanu, Gabriel Constantinescu, Stelian Stancu, Dan Căpăţână, dar şi directorul Teatrului Dramatic, Vlad Vasiliu.

Preţul unui bilet întreg este de 10,5 lei, dar pensionarii, elevii şi studenţii beneficiază de reduceri.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite