Maraton folcloric la Casa de Cultură din Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultimele trei zile ale Festivalului de Folclor vor fi pline de muzică, dans şi voie bună. În această seară va fi prezent la Galaţi şi ambasadorul Slovaciei pentru a-şi susţine ansamblul „Zemplin".

După cum se ştie deja, Galaţiul este zilele acestea capitala folclorului autentic. Ansambluri folclorice din cinci ţări europene se bat pentru marele trofeu al Festivalului de Folclor, dar şi pentru celelalte premii puse-n joc.

Cinci pentru un trofeu

În acestă seară de la ora 20.00 gălăţenii sunt aşteptaţi să vadă la treabă „Kitka" din Macedonia şi „Zemplin" din Slovacia. Înaintea lor, de la ora 19.00, va urca pe scenă pentru un spectacol extraordinar Ansamblul „Ţara Vrancei".

Sâmbătă este rândul Ucrainei să intre în concurs, nu înainte însă de evoluţia celor de la „Baladele Deltei" şi „Izvoraşul" din Cahul.
Duminică, gălăţenii vor avea avea parte de un adevărat maraton folcloric. Vor urca pe rând pe scenă Ansamblul Folcloric „Doina Covurluiului", „Soneciko" din Ucraina şi „Strămoşeasca" din Moldova.

Trebuie menţionat şi faptul că la invitaţia Consiliului Judeţului Galaţi, în această seară, când în concurs intră Ansamblul „Zemplin", va fi prezent la Galaţi şi ambasadorul Slovaciei la Bucureşti.

Pe 14 august va fi marcată şi Ziua Euroregiunii „Dunărea de Jos", când pe scena de la Casa de Cultură a Sindicatelor vor evolua ansambluri din: Raioanele Cahul şi Cantemir - Republica Moldova, Regiunea Odessa - Ucraina şi Tulcea - România.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite