Mamă cu nouă copii condamnată pentru că a vrut să le asigure lumină micuţilor ca să-şi facă lecţiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie de 39 ani din Galaţi a primit şase luni de închisoare pentru furt calificat după ce s-a racordat ilegal la reţeaua electrică

Aglăiţa Ţuţuianu (39 de ani) a fost condamnată la şase luni de închisoare pentru că a încercat să le ofere celor nouă copii ai săi o şansă în viaţă. Femeia s-a mutat împreună cu concubinul său şi cei nouă copii de la Pechea la Galaţi în noiembrie 2009, unde în decursul timpului şi-au construit o casă din paiantă.

Scuzele nu au fost suficiente

Cinci din cei nouă copii merg la şcoală, dar familia nu a avut bani să se racordeze legal la reţeaua electrică. Mama micuţilor a luat decizia de a se lega direct la instalaţia electrică cu un cablu, ocolind echipamentele de măsurare, pentru ca seara copii să aibă lumină ca să-şi facă lecţiile.

„Suntem săraci şi am vrut să ţinem copii la şcoală. Doar seara deschideam lumina ca să înveţe copii. Televizor nu avem pentru că ni l-a spart proprietarul casei unde am stat cu chirie", ne-a declarat tatăl copiilor, Ovidiu Dumitran (39 de ani). Anchetatorii nu au vrut să audă nici un fel de scuze şi Aglăiţa Ţuţuianu a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi pentru furt calificat.

„Dacă am găsi scuze pentru orice om sărac care fură, nu ştiu unde am ajunge. În orice caz, mă îndoiesc că instanţa îi va aplica o pedeapsă cu executare, chiar dacă am cere noi", ne-a declarat fostul prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, Veronica Dumitrache, care s-a ocupat de instrumentarea cazului.

Femeia face eforturi împreună cu concubinul său pentru plăti cei 831 de lei, ce reprezintă contravaloarea curentului electric consumat în decursul celor trei luni cât s-a racordat ilegal la reţeaua electrică. Mama celor nouă copii a încercat să demonstreze că este de bună credinţă şi a achitat prejudiciul.

„Vrem să tragem legal curent. Ne costă 1.700 de lei, dar o să o facem pentru că vrem să înveţe copii, să aibă şi ei o şansă în viaţă şi să nu trăiască de pe o zi pe alta ca noi", ne-a declarat printre lacrimi tatăl micuţilor, Ovidiu Dumitran.

Instanţa de judecată a condamnat-o de două ori pe femeie, odată la şase luni de închisoare pentru furt calificat şi a doua oară la patru luni de închisoare pentru efectuarea unei instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţeaua de energie electrică. Judecătorii au apreciat însă că pedeapsa rezultantă de şase luni trebuie suspendată în contextul situaţiei familiale deosebite a Aglăiţei Ţuţuianu.

Dacă femeia va mai comite altă infracţiune în perioada termenului de încercare de doi ani şi jumătate, ea va fi încarcerată şi va executa pedeapsa cea mai mare, la care se poate adauga şi un spor.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite