Majorare salarială discriminatorie în şcoli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În 10 şcoli din oraş profesorii care beneficiază de majorările salariale prevăzute de Legea 220/2008. În restul nu.

Mai multe hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile, obţinute în procesele intentate de Sindicatul Învăţământului Preuniversitar Galaţi dau dreptul unor cadre didactice să primească salariile mărite cu 37%, începând cu 1 octombrie 2008.

10 şcoli norocoase

Pentru că aceste hotărâri există doar pentru 10 unităţi şcolare din judeţul Galaţi, în acest moment există un soi de discriminare, în sensul sunt unii profesori care primesc salarii mai mari, iar alţii nu. Mai mult, s-a ajuns chiar şi în situaţia în care în interiorul aceleiaşi şcoli să fie profesori care primesc salarii mai mari, dar şi dascăli care mai au de aşteptat.

„Este vorba despre cadrele didactice care au venit prin pretransfer, detaşare sau prin restrângere de activitate". La noi în liceu avem cam 10% dintre profesori în această situaţie, dar vor primi şi ei în februarie sau în martie", spune Maria Hanu, profesor la Liceul Teoretic "Emil Racoviţă".

În Galaţi, există aproximativ 9.000 de cadre didactice, dintre care doar 600 - adică doar 10 la sută - primesc salarii mai mari potrivit legii 220/2008. Din păcate există şi aproximativ 600 de angajaţi din învăţământ care nu fac parte din niciun sindicat şi care nu vor primi salarii mai mari, cel puţin deocamdată.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite