Mâine începe săptămâna Bibliotecii "VA Urechia" din Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colocvii, mese rotunde şi multe, multe expoziţii figurează printre evenimentele organizate în acest an la Biblioteca VA Urechia. Casa Cărţii din Galaţi sărbătoreşte în acest an 120 de ani de la înfiinţare.

Deschiderea oficială a manifestărilor şi conferirea de diplome şi plachete aniversare va loc mâine, de la ora 11.00 şi se va bucura de prezenţa unui număr important de reprezentanţi ai autorităţilor locale, ai instituţiilor de cultură şi educaţie, bibliotecari din Biblioteca VA Urechia şi din bibliotecile publice din judeţ.

Sala "Eminescu" va fi apoi gazda unui interesant colocviu legat de rolul Biblionetul (proiect de informatizare) în bibliotecile publice.

Parteneriatul dintre biblioteca judeţeană şi Penitenciarul Galaţi s-a materializat şi în cadrul acestor sărbători printr-un schimb cultural intitulat "Timpul trece... darurile rămân", şi care va avea loc în jurul orei 12.00.

Prima zi a serbărilor bibliotecii judeţene din Galaţi va fi şi momentul de lansare a unor expoziţii care vor sta deschise până la sfârşitul lunii.

Gălăţenii pot vedea de mâine expoziţia de documente iconografice intitulată „Vasile Alexandrescu Urechia - 50 de ani în slujba culturii române"care a fost vernisată la etajul întâi, la mezanin (Popasul Bibliofilului), dar şi expoziţia de documente de arhivă "Biblioteca VA Urechia - O bibliotecă regală: 120 de ani de existenţă", amenată în Foaierul Sălii „Mihai Eminescu";

În sala "Mihai Eminescu" va putea fi văzută expoziţia de tipărituri cu valoare de patrimoniu, manuscrise şi scrisori autografe „Biblioteca VA Urechia - Tezaur cultural naţional".

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite