Mâine este o nouă zi cu intrarea liberă la muzeele gălăţene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce săptămâna trecută gălăţenii au putut intra liber la toate instituţiile muzeale cu ocazia evenimentului denumit „ Noptea Muzeelor", mâine va fi o nouă şansă de a se vizita în mod gratuit sălile de expoziţie

Muzeele gălăţene sărbătoresc alături de instituţiile de gen din lumea întreagă, la 18 mai 2010, Ziua Internaţională a Muzeelor, eveniment inaugurat de Consiliul Internaţional al Muzeelor (ICOM) în anul 1977.

Astfel, în acestă zi specială, intrarea în cadrul instituţiilor muzeale va fi gratuită pentru toate categoriile de vârstă, în intervalul orar 10.00 - 18.00.

În acest an, tema este "Muzeele pentru armonia socială".

La Complexul de Ştiinţele Naturii Galaţi, vizitatorii vor avea acces gratuit în cadrul următoarelor expoziţii: "Fluturii, petale zburătoare", "Peşteri din România-mirifica lume a carstului", "Diversitatea mineralelor", expoziţia permanentă Acvariu, la Planetariu şi pe terasa de observaţii astronomice a muzeului.

În acest an, tema Zilei Internaţionale a Muzeelor este "Muzeele pentru armonia socială".

Muzeele au un potenţial unic în a aborda diferitele medii sociale şi în a se constitui într-un loc predilect pentru înţelegerea lor aprofundată într-o manieră interdisciplinară, ca şi în ceea ce priveşte sensibilizarea unor vaste mulţimi de oameni, din întreaga lume. ICOM susţine, în continuare, iniţiativele internaţionale, programele de parteneriat şi activităţile multilaterale, care se desfăşoară în toate muzeele care fac parte din Consiliu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite