Mâine/Dezbatere publică privind PUG-ul, la Teatrul Dramatic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gălăţenii care vor sa vină cu sugestii pentru a aduce completări  sau intervenţii corective la noul Plan Urbanistic General sunt aşteptaţi mâine, în sala Teatrului Dramatic, începând cu ora 15.00.

Conform arhitectului-şef al municipiului Galaţi, Teodora Voicilă, noul PUG va „aduce coerenţă dezvoltării oraşului şi va institui reguli clare".

Principalele prevederi ale noului PUG sunt ca strada Domnească să devină în wekeend, spaţiu pietonal, împreună cu Faleza, iar aici să aibă loc manifestări expoziţionale şi diverse evenimente.

După primirea avizelor de la Ministerul Dezvoltării, de la Cadastru, de la Mediu şi de la companiile de utilităţi, PUG-ul va trebui validat de la Prefectură, urmând ca apoi să fie aprobat de Consiliu Local.

Reamintim că Primăria Galaţi a început consultarea publică pentru noul Plan Urbanistic General pe 23 august, în holul Universităţii. Dezbaterea publică va loc mâine, în sala Teatrului Dramatic “Fani Tardini”, începând cu ora 15.00.

 „Gălăţenii vor avea ocazia să cunoască propunerile şi argumentele specialiştilor dar şi să-şi exprime opiniile referitoare la reglementările elaborate”, a spus Nicoleta Manole, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

Planul Urbanistic General este realizat de Institutul de Arhitectură "Ion Mincu" din Bucureşti şi va fi finalizat în 2012.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite