Galaţi: Astăzi, Consiliul Local decide dacă preţul biletelor se majorează cu 50% (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preţul unei călătorii cu maxi-taxi şi cu autobuzul ar putea ajunge la 1,5 lei. Proiectul de hotărâre care prevede majorarea cu 50 % a primit avizul comisiei de buget finanţe a Consiliului Local şi cel mai probabil va fi aprobat.

Aurelian Constantin, preşedintele comisiei Buget-Finanţe, ne-a explicat că la şedinţa de marţi după amiază au venit toţi operatorii care au cerut creşterea preţului biletului de călătorie.

„Operatorii privaţi ne-au demonstrat cu acte că majorarea preţului biletelor este justificată. O modificare nu s-a mai operat de ani de zile,iar între timp preţul carburantului s-a dublat. Noi am considerat că solicitarea lor este justificată. Acum depinde de cum vor vota consilierii locali”, ne-a declarat Aurelian Constantin. 

Marin Nicolae, administratorul firmei SC Băilaş, care asigură traseul Parc CFR - Barieră, ne-a explicat că s-a făcut o analiză pe baza încasărilor şi cheltuielilor din ultimele luni şi a reieşit că preţul de 1 leu/călătoria nu mai este îndreptăţit.

„Încasările noastre au scăzut substanţial în ultimele luni ca urmare a creşterii preţului motorinei. Pur şi simplu nu mai putem face faţă valului de scumpiri. Avem angajaţi de plătit, plus o redeverenţă de plătit Primăriei. Apoi mai avem maşini noi în leasing, care trebuiesc achitate. Din încasări nici măcar ratele nu reuşim să le plătim”, ne-a spus Marin Nicolae.

Păreri pro şi contra

Nu toţi consilierii locali consideră că este necesară, în momentul de faţă, o majorare a preţului biletului de călătorie de la 1 leu la 1,5 lei.

„Părerile sunt împărţite. Unii consilieri sunt pentru, alţii nu sunt de acord. Votul final se va decide în şedinţa de Consiliu Local”, ne-a declarat viceprimarul Mircea Răzvan Cristea.

„Eu am refuzat să votez pentru acest proiect de hotărâre. Astfel voi proceda şi mâine. M-am supărat şi am plecat din şedinţă. Părerea mea personală este că ar trebui să mai aşteptăm. Oamenii sunt şi aşa săraci”, ne-a spus consilierul Picu Apostol Roman.


.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite