Maidanezii vor fi scoşi din spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dovada agresivităţii câinilor care se adăpostesc in spital
Dovada agresivităţii câinilor care se adăpostesc in spital

Inspecţia Sanitară de Stat Galaţi (ISSG) a dispus încă de la începutul acestei săptămâni mai multe controale atât în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei", cât şi în curtea acestei instituţii, din cauza numărului foarte mare de câini comunitari.

Dr. Liliana Moise, directorul ISSG, a declarat: „Este inadmisibil ca aceste animale să intre în incinta unei instituţii sanitare".

Conform doctoriţei Moise, chiar în timpul controlului pe care IISG l-a efectuat luni, una dintre angajate a scos câinii de pe holurile spitalului.

Cei care ţin la aceşti câini trebuie să găsească o altă soluţie, pentru că nu se poate ca animalele să fie ţinute lângă bolnavi", a mai comentat medicul.

Dr. George Şchiopu, managerul spitalului judeţean, a declarat: „Încă de astăzi (n.r. marţi) am vorbit cu câţiva medici care sunt în mod special de partea patrupedelor şi le-am spus că trebuie să găsim o soluţie. Cei care nu se vor conforma, vor suporta sancţiuni".

De altfel, managerul spitalului a recunoscut că problema câinilor comunitari este una veche de câţiva ani. „Chiar dacă sunt iubitor şi crescător de câini, nu mai pot să accept această situaţie", a spus acesta.

Numai anul trecut, pentru fiecare câine comunitar ridicat de angajaţii ECOSAL, Spitalul judeţean a fost nevoit să cheltuie 80 de lei.

Acum conducerea spitalului spune că va apela la Primărie, pentru a obţine un preţ mai redus pentru ecarisaj.

Pe de altă parte, însă dr. Şchiopu a recunoscut că este greu de crezut că această problemă se va rezolva prea curând, în condiţiile în care există foarte multe posbilităţi pentru a pătrunde pe teritoriul şi în interiorul spitalului.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite