Mai mult de jumătate dintre liceeni au trecul cu brio prima probă a bacalaureatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mâine este ultima zi în care elevii vor mai susţine prima probă a bacalaureatului. foto Bogdan Dimofte
Mâine este ultima zi în care elevii vor mai susţine prima probă a bacalaureatului. foto Bogdan Dimofte

Cei care au trecut astăzi prin prin "focul" examenului de bacalaureat au dovedit că deţin competenţe de comunicare în limba română de nivel performant, astfel încât jumătate din numărul candidaţilor au obţinut nivelul experimentat.

În cea de-a doua zi a probei de competenţe lingvistice de comunicare în limba română, au fost examinaţi 1.541 de elevi, din care 738 au obţinut nivelul „experimentat", 479 sunt utilizatori avansaţi ai limbii române, iar 324 sunt utilizatori medii", a declarat Nicoleta Crânganu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Galaţi şi profesor de limba română.


Rezultate mulţumitoare au fost obţinute şi de liceenii care au susţinut luni proba de competenţe lingvistice de comunicare în limba română. Amintim că o mie din cei 2.000 de elevi examinaţi vor obţine certificat de utilizator experimentat al limbii române.

„Dincolo de utilizarea corectă şi nuanţată a limbii literare, ei au reuşit să îşi adapteze creativ discursul şi comportamentul la interlocutori şi la scopul comunicării, să construiască un discurs clar, coerent şi personalizat, respectând structura specifică a textului vizat prin cerinţă, au dovedit capacitate de persuasiune, au citit expresiv textul propus, sintetizând mesajul acestuia", spune Nicoleta Crînganu.


Prima probă a bacalaureatului s-a încheiat în cele mai multe dintre şcoli, urmând ca mâine să mai susţină acest examen doar elevii din câteva licee din Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite