Galaţi: Mai multe persoane înarmate au fost prinse de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Mai multe persoane înarmate au fost prinse de poliţişti
Galaţi: Mai multe persoane înarmate au fost prinse de poliţişti

Patru tineri din Galaţi sunt cercetaţi penal după ce au fost prinşi purtând pe stradă  un cuţit şi un aparat cu electroşocuri.

Gălăţenii, cu vârste cuprinse între 17 şi 22 de ani, au fost prinşi de poliţiştii comunitari şi sancţionaţi pentru că aveau asupra lor arme albe, a căror deţinere în locuri publice este interzisă.

Primul care a dat de necaz a fost un adolescent de 17 ani, care la vederea unei patrule aflate în misiune în cartierul Micro 39 a încercat să fugă. Agenţii l-au reţinut imediat şi au stabilit că tânărul avea în buzunarul de la pantaloni, un cuţit tip briceag, cu lama în lungimea de 10 cm. Fiind întrebat cu privire la portul cuţitului, acesta a motivat că, îl poartă asupra sa pentru a se apăra de duşmanii pe care îi are în zona cartierului Micro 40.

„S-au întocmit actele procedurale conform Legii 61/1991 care, împreună cu persoana în cauză şi obiectul corp delict, au fost predate Secţiei nr. 4 Poliţie în vederea continuării cercetărilor” a menţionat directorul Poliţiei Comunitare Galaţi, Cristian Gâscă.

Dosar şi pentru un dispozitiv cu electroşocuri

Este cazul a trei tineri, prinşi de o patrulă pe strada Siderurgiştilor. Poliţiştii au sesizat că doi indivizi alergau pe stradă, unul din ei având în mână un aparat cu electroşocuri.

La vederea echipajului, ambii s-au refugiat într-un autoturism, cu numărul de înmatriculare GL-01-LKP. În acest autoturism se mai afla o a treia persoană, care îi aştepta. Cele trei persoane au fost identificate ca fiind: G. Marian de 22 ani; G. Daniel de 20 ani şi D. Viorel de 22 ani, toţi din Galaţi. Efectuându-se controlul autoturismului, în torpedoul acestuia, a fost găsit aparatul cu electoşocuri.

Conform prevederilor Legii 61/1991, s-au întocmite actele procedurale care au fost predate, împreună cu cele trei persoane, lucrătorilor de la  Secţia nr. 2 Poliţie, pentru continuarea cercetărilor.


 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite