Galaţi: Mai multe familii care locuiau ilegal lângă un stadion au fost evacuate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Mai multe familii care locuiau ilegal lângă un stadion au fost evacuate
Galaţi: Mai multe familii care locuiau ilegal lângă un stadion au fost evacuate

Aproximativ zece persoane, printre care şi trei copii, au fost evacuate, astăzi dimineată, dintr-o magherniţă situată între baza sportivă Siderurgistul şi parcul de la „Inelul de rocadă” din Ţiglina I.

Oamenii, extrem de suspicioşi faţă de oricine ar fi îndrăznit să-i întrebe de soarta lor, trăiau de ani de zile într-o mizerie cruntă, reuşind să-şi încropească o pseudo-gospodărie.


În jurul a ceea ce odată au fost nişte module construite de administraţia bazei sportive pentru a fi folosite ca vestiare, locatarii au adunat tot felul de lemne, fier vechi şi deşeuri. Câţiva câini pripăşiţi în preajma „locuinţei” întregeau peisajul şi îi apărau pe „stăpâni” de eventualii vizitatori.


Din câte se pare, unii dintre cei care au populat ani la rând baraca sunt persoane cu antecedente penale care, când au ieşit din puşcărie, nu au mai avut unde să locuiască şi care trăiesc din vânzarea fierului vechi ori a pepenilor, chiar pe marginea bulevardului Cloşca.


Reprezentanţii Primăriei, însoţiţi de poliţiştii comunitari, au apărut azi la uşa locatarilor pentru a-i evacua, pentru a doua oară în decurs de doi ani. "Am fost solicitaţi de reprezentanţii municipalităţii să asigurăm cu un echipaj desfăşurarea în bune condiţii a operaţiunilor de evacuare a persoanelor care locuiau ilegal lângă baza sportivă" a precizat directorul Poliţiei Comunitare Galaţi, Cristian Gâscă.


Terenul pe care se află magherniţa aparţine, în prezent, municipalităţii. Din câte se pare, el ar fi format un tot unitar cu terenul pe care se află baza Siderurgistul, dar administraţia ArcelorMittal a cerut Consiliului Local Galaţi reducerea suprafeţei. O bucată de teren de circa 200 mp a rămas practic „pe dinafară” fiind limitată, pe o parte, de gardul bazei sportive iar pe altă parte de gardul parcului Cloşca.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite