Mafia imobiliară din Galaţi. Şmecherii din Justiţie pot cumpăra un apartament cu preţul unui cartuş de ţigări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean Galaţi a fost obligat de instanţă să vândă către chiriaşi mai multe apartamente, la preţuri absolut ridicole. După mai bine de doi ani de judecată, zeci de funcţionari publici, judecători şi poliţişti, locatari ai blocurilor Delta, L, B4, A16, V2, V3 şi V5 din Galaţi şi-au câştigat dreptul de a cumpăra apartamentele în care sunt chiariaşi de mai mulţi ani.

Culmea este că aceste apartamente, situate foarte aproape de centrul Galaţiului au fost vândute la preţuri derizorii. Cel mai scump apartament vor fi înstrăinate contra sumei de 17.000 de lei, în timp ce preţul minim este de 157 de lei.

image

Eugen Chebac (FOTO SUS), preşedintele CJ, somat să vândă aceste apartamente a declarat:

„Preţul de vânzare al unui apartament cu două camere finalizat în anul 1993, cu suprafaţa utilă de 50,34 mp, situat pe Strada Nicolae Alexandrescu nr. 2, în blocul B4, (lângă Piaţa Centrală) funcţie de etajul la care se află variază între 152,82 lei şi 167,30 lei. Un alt exemplu: apartament două camere finalizat în anul 1994, cu sprafaţa utilă de 48,82 mp, situat pe strada Maior Iancu Fotea, Bloc Delta, (lângă Biserica Greacă), ar avea un preţ de vânzare de 800,02 lei. În aceeaşi zonă dar la bloc L, apartamentul cu preţul cel mai mare şi anume 1.596,80 lei este un apartament cu trei camere având suprafaţa utilă de 76,50 mp."

VEZI AICI INFORMAREA PRIVIND SENTINŢA

Culmea tupeului. Consiliul va fi şi amendat!

Avocatul Constantin Savin, cel care-i reprezintă pe chiriaşi va cere Judecătoriei Galaţi să stabilească o amendă civilă pentru autorităţi. Ba mai mult, potrivit acestuia, CJ va fi obligat prin lege să plătească şi penalităţi pentru fiecare zi de întârziere.

„Se va cheltui banul public pe amenzi civile. Potrivit unui calcul simplificat, valoarea amenzii civile va fi de 50 de lei pe zi de întârziere pentru fiecare persoană, ceea ce reprezintă o amendă de 1.500 de lei, pe fiecare zi de întârziere. Amenda se execută la împlinirea unui termen de minim şase luni, ceea ce presupune 270.000 de lei, la fiecare semestru", ne-a spus avocatul.

Consiliul Judeţului riscă să îi fie intentat un nou proces, dacă până la sfârşitul lunii mai nu se va supune legii.

"Pe lângă acest demers, noi vom deschide un al doilea proces care se referă la pronunţarea unei hotărâri care să ţină loc de act de vânzare-cumpărare. Noi vom aştepta până la maxim 30 mai după care vom deschide şi acest proces", a precizat Constantin Savin.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite