Maestrul Aurel Manolache, ultimele aplauze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lumea şi-a luat adio de la Aurel Manolache
Lumea şi-a luat adio de la Aurel Manolache

Peste 100 de persoane au ţinut să îl conducă pe ultimul drum pe marele compozitor şi dirijor.

Aurel Manolache a murit la vârsta de 78 de ani şi a fost înmormântat sâmbătă în Cimitirul Eternitatea din Galaţi, aşa cum şi-a dorit.

Lumea muzicală românească este mai săracă după trecerea în nefiinţă a lui Aurel Manolache.

Maestrul a descoperit numeroase talente şi a dăruit scenei româneşti vedete cu nume sonore precum cel al Margaretei Pâslaru şi a lăsat în urmă o moştenire muzicală impresionantă.

La ultima întâlnire cu Aurel Manolache, au luat parte foştii lui prieteni şi colegi din toată ţara. Printre cei care l-au aplaudat pentru ultima oară, s-au numărat compozitorul Dumitru Lupu, cântăreţul Teodor Munteanu, directorul Teatrului Muzical "Nae Leonard", Florin Melinte, actorul Gheorghe V. Gheorghe, oameni de cultură din Constanţa şi din Capitală.

Capela Cimitirului Eternitatea a fost neîncăpătoare. La începutul slujbei, copiii din corul "Allegria" i-au adus şi ei un ultim omagiu celui care şi-a dedicat viaţa iubitorilor muzicii.

Cu lacrimi în ochi, cei mici au cântat câteva minute lângă sicriul din mijlocul bisericii.

"Aurel Manolache le-a oferit şi gălăţenilor, şi constănţenilor din căldura lui sufletească şi din marele său talent. A fost un mare artist şi compozitor.

Creaţiile sale vor fi descoperite şi de generaţiile viitoare", au fost cuvintele lui Teodor Munteanu despre fostul său prieten.

Participanţii la ceremonia funerară au aplaudat minute în şir după ce sicriul a fost coborât în groapă. Bunul său prieten, Dumitru Lupu, a dat tonul şi a fost urmat de întreaga mulţime.

Aplauzele au fost acompaniate de un cântec de jale.

Aurel Manolache s-a născut pe 5 octombrie 1931, la Galaţi.

A fost distins cu Ordinul Meritul Cultural, clasa a II-a, în 1981, a făcut turnee prin toată lumea şi a primit o sumedenie de premii la Festivalul de muzică uşoară de la Mamaia precum şi din partea Uniunii Compozitorilor.

În 2001, Manolache a iniţiat Festivalul "Mamaia Copiilor", împreună cu marele compozitor Dumitru Lupu.

Manolache este fondatorul Teatrului Fantasio din Constanţa, unde a fost şi director.

Aceeaşi funcţie a deţinut-o şi la Teatrul de Revistă din Galaţi.

Fostul compozitor şi dirijor a trecut în nefiinţă miercuri, 10 martie, în urma unui infarct.

Pe 5 octombrie, ar fi împlinit 79 de ani, dar destinul a hotărât că a venit vremea să compună melodii superbe şi pentru prietenii care îl aşteptau într-o lume mai bună.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite