Galaţi: Robert Macarie, băieţelul din Oancea care vrea să ajungă pilot

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Robert Macarie, băieţelul din Oancea care vrea să ajungă pilot
Galaţi: Robert Macarie, băieţelul din Oancea care vrea să ajungă pilot

A fost selectat printre cei mai inteligenţi copii din judeţ ale căror familii au venituri modeste şi i s-a oferit şansa un viitor pe care părinţii săi nu i l-ar putea oferi


Robert Macarie este al doilea elev al clasei speciale alcătuie , la Şcoala numărul 2, din copii cu un intelect peste medie, pe care vi-l prezentăm. Are 11 ani şi vine din comuna Oancea. A primit calificative maxime în primii patru ani de şcoală, pe care i-a absolvit în comuna sa natală şi a are mai multe diplome de la concursuri şi olimpiade. A aflat despre “clasa minune”  de la învăţătoarea lui. “Mi-a spus că dacă dau un test şi-l trec, pot ajunge la oraş. Ideea m-a încântat, aşa că am reuşit şi, iată-mă la Galaţi”, povesteşte Robert.

Evident că, pe lângă acel test, tânărul trebuia să îndeplinească şi alte condiţii, precum aceea privind venituri pe membru de familie mai mici sau egale cu 300 de lei.  L-am întrebat pe Robert de ce a ales să vină la oraş. “Fiindcă aici profesorii sunt mult mai buni. La noi, nu prea înţelegeam multe lucruri din ceea ce ne predau profesorii”, spune proaspătul elev de la oraş.

Visul lui este să devină pilot

A venit la Galaţi cu gândul de a deveni pilot de avion. “N-am zburat niciodată, dar abia aştept să o fac”, spune Robert Macarie. Pentru că încă nu a descoperit zborul, Robert îşi concentrează atenţia pe o pasiune apropiată: confecţionează planoare din hârtie. Îi place la nebunie să le vadă zburând.

Când nu construieşte planoare, joacă baschet cu prietenii în curtea şcolii. Speră să-şi găsească parteneri de joacă şi la oraş. Nu-i place deloc să stea închis în casă. Cât privesşte despărţirea de cei dragi, Robert spune că este plecat doar de o săptămână de acasă şi deja îi este dor de familie. “Îmi este puţin greu, dar dacă vreau să ajung cineva, trebuie să rezist”, mai spune băiatul.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite