Luptă strânsă pentru şefia Sănătăţii gălăţene. Luni va avea loc marea bătălie.

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valentin Boldea a câştigat concursul Foto: Adrian Obreja
Valentin Boldea a câştigat concursul Foto: Adrian Obreja

În cursa pentru postul de director al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi s-au înscris dr. Valentin Boldea şi dr. Carol ReveşUn medic de familie şi un medic stomatolog se luptă pentru a ţine în mână frâiele Sănătăţii publice gălăţene. Luni, în urma unui concurs, se va decide cine este câştigătorul. Misiunea noului şef nu va fi deloc uşoară.

Soarta Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi este la un pas să se decidă, după ce în urmă cu două luni a fost eliberat din funcţie fostul director, iar instituţia a fost condusă pe bază de interimat, de către dr. Liliana Moise.

Scaunul de şef al DSP este disputat de medicul de familie Boldea, care vrea continuitate în actul managerial, şi stomatologul Carol Reveş, care vine cu o promisiune fermă pentru Sănătate: bani!

În timp ce dr. Valentin Boldea, medic de familie, a mai luat contact cu DSP-ul timp de nouă luni în care a condus instituţia, pentru dr. Carol Reveş, medic stomatolog, această funcţie este o adevărată provocare.  

„Din momentul în care am fost eliberat din funcţie m-am hotărât să candidez din nou. Ştiu tot ce se întâmplă în cadrul direcţiei şi acesta este unul dintre motivele pentru care am luat această decizie”, spune Valentin Boldea, fostul director.

Resuscitarea Sănătăţii

Nu acelaşi lucru îl poate spune Carol Reveş. Motivul pentru care acesta a intrat în cursă este acela de a aduce un sprijin financiar mai mare sănătăţii gălăţene.

   Carol Reveş

Carol Reveş

„Vreau să fac ceva în cadrul instituţiei. Cred că pot atrage fonduri mai multe şi mai uşor de la minister. La urma urmei, totul se rezumă la bani. Doar aşa putem rezolva problemele din sănătate”, spune Carol Reveş, celălalt candidat.  

În ceea ce priveşte planurile de viitor ale celor doi candidaţi, în cazul în care vor obţine funcţia, părerile lor sunt total diferite.

Continuitate

„Nu-mi doresc decât să existe o continuitate la Direcţia de Sănătate Publică. Aceste schimbări nu sunt benefice. Nu vreau decât să continui activitatea pe care am început-o atunci când am preluat funcţia”, adaugă Valentin Boldea.

De cealaltă parte, Carol Reveş spune că este loc de multe schimbări şi că una dintre acestea ar fi externalizarea cât mai multor servicii.

„Eu lucrez în privat de când mă ştiu. Este o mare diferenţă între locul de muncă din spital şi cel de la cabinet. Aş privatiza cât mai mult. Asta este soluţia pe care o văd eu în Sănătate”, spune medicul stomatolog.

Fără teamă

Niciunul dintre candidaţi nu se teme de celălalt şi încearcă să se autoîncurajeze pentru bătălia de luni.  „Nu am niciun motiv de teamă. Am fost în funcţia de şef al  Direcţiei timp de nouă luni şi ştiu ce înseamnă acest lucru”, este de părere Valentin Boldea.

Nici Reveş nu se lasă. „Dacă şi contracandidatul meu s-a descurcat atunci, o să mă descurc şi eu, dacă obţin funcţia”, adaugă Carol Reveş.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite