Lucrările ISPA au fost mult întârziate. Staţia de epurare a oraşului este în pericol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Dumitru Nicolae spune că acestea se vor finaliza la termen, dar cu riscul unui disconfort mai mare pentru gălăţeni .

Conform directorului SC Apă Canal, Gelu Stan, lucrările la reţeaua de apă şi canalizare şi cele la staţia de epurare a apelor uzate sunt întârziate din cauze naturale şi financiare.


De pildă, staţia de tratare a apelor uzate trebuia inaugurată încă 18 februarie, însă nu este realizată decât în proporţie de 73 %. Lucrările de modernizare a staţiilor de pompare de la Şerbeşti şi Fileşti sunt realizate abia în proporţie de 41%.


Conform graficelor, la lucrările la reţeaua de apă şi canalizare, efectuate de Vega 93, se întregistrează întârzieri de două luni. Contractorul a prezentat un grafic care arată că, în ritmul de lucru de până acum, este nevoie de o prelungire a termenelor cu nouă luni.

Vega 93 a mai cerut, de asemenea, devierea traficului pe strada Domnească, între intersecţiile acesteia cu străzile Brăilei şi Gării astfel încât să se poată lucra şi pe acest segment.

Staţia de epurare, în pericol

Lucrările realizate de Sistem Yapi sunt în pericol deoarece firma turcă a a intrat în imposibilitate de plată şi a fost cumpărată de un grup englez, Grigon.

„Yapi e în faliment şi a fost cumpărată de o firmă britanică şi aşteaptă să capitalizeze partea de construcţie. Au probleme financiare mari şi mulţi bani de plătit furnizorilor din România şi firmelor cu care au colaborat. De la noi au primit întotdeauna banii pe ceea ce au lucrat. Am cerut ca cele două firme să lucreze în două schimburi pentru a putea finaliza la timp lucrările", a spus viceprimarul Nicuşor Ciumacenco.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite